'BlackBerry Priv krijgt een behoorlijk scherpe prijs'

12-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe BlackBerry Priv, die voor het eind van dit jaar uit moet gaan komen, krijgt naar verluidt een behoorlijk scherpe verkoopprijs in relatie tot haar zeer uitgebreide specificaties en bijzondere vormgeving.

Volgens Chinese bronnen gaat de nieuwe BlackBerry Priv, die eind dit jaar verwacht wordt, in China 3.999 Yuan kosten, zo meldt de Chinese 'lekker' Leaksfly. Dit is omgerekend naar euro's zo'n 556 euro. Mocht BlackBerry deze prijs wereldwijd kunnen hanteren, dan heeft BlackBerry een extra lichtje op groen gezet om van de BlackBerry Priv een succes te kunnen maken.

Eerste officiƫle afbeelding van de BlackBerry Priv
Eerste officiële afbeelding van de BlackBerry Priv

Vorige week liet BlackBerry CEO John Chen al doorschemeren dat feitelijk de hele toekomst van de smartphone divisie van BlackBerry op de schouders van de nieuwe BlackBerry Priv leunt. Als de BlackBerry Priv geen succes wordt, dan is de kans groot dat BlackBerry geheel gaat stoppen met de ontwikkeling en productie van smartphones. Het bedrijf gaat zich in dat geval volledig toeleggen op de ontwikkeling van enterprise software.

Maar BlackBerry geeft niet zomaar op. Om de kans op succes zo veel mogelijk te vergroten, heeft BlackBerry van de BlackBerry Priv een bijzondere en revolutionaire smartphone weten te maken. Het toestel is niet dikker of dunner dan een gemiddelde smartphone, maar heeft wel als extra feature een uitschuifbaar volledig QWERTY toetsenbord.

Ook het beeldscherm van de BlackBerry Priv is bijzonder. Het beeldscherm is maar liefst 5,4 inch groot, kent een zeer hoge QHD / 2K beeldschermresolutie en is net als het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Edge+ over de randen heen gebogen.

De BlackBerry Priv wordt waarschijnlijk aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 808 processor, een 64-bit hexa-core processor die ook gebruikt wordt in de LG G4. De BlackBerry Priv zou 3 gigabyte aan werkgeheugen hebben.

Volgens het geruchtencircuit heeft BlackBerry het toestel aan de achterzijde voorzien van een 18-megapixelcamera en aan de voorzijde van een 5-megapixelcamera. Ook van de camera's heeft het geruchtencircuit hoge verwachtingen aangezien BlackBerry smartphones traditioneel op cameragebied ook erg goed presteren.

Met al deze specificaties behoort de BlackBerry Priv tot het high-end segment en kan zich moeiteloos meten met de high-end concurrenten van Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei en Microsoft. Mocht BlackBerry erin slagen het toestel wereldwijd voor zo'n 550 euro in de winkels te leggen, dan heeft BlackBerry ook op dit punt een streepje voor op haar concurrenten, aangezien de meeste vergelijkbare toestellen momenteel voor prijzen tussen de 600 en 800 euro over de toonbank gaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10