LG G4 ontvangt als eerste niet-Nexus smartphone Android 6.0 Marshmallow

15-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft bekend gemaakt dat de LG G4 de wereldwijde primeur krijgt als eerste niet-Nexus smartphone te zijn die een update gaat krijgen naar Android 6.0 Marshmallow. De update wordt vanaf volgende week uitgerold.

LG heeft bekend gemaakt dat het bedrijf vanaf volgende week al gaat starten met de uitrol van de Android 6.0 Marshmallow update naar de LG G4. Als eerste zal de update in Polen uitgebracht worden, gevolgd door andere landen in Europa in de dagen en weken daarna.

LG G4 ontvangt vanaf volgende week al een update naar Android 6.0 Marshmallow
LG G4 ontvangt vanaf volgende week al een update naar Android 6.0 Marshmallow

Vorig jaar was LG ook al de eerste fabrikant die begon met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de toenmalige LG G3. Als fabrikant van de nieuwe LG Nexus 5X en de LG Nexus 5 uit 2013 alsmede de LG Nexus 4 uit 2012 - die LG alledrie in opdracht van Google heeft mogen ontwikkelen - heeft LG ondertussen veel ervaring met het Android besturingssysteem en het uitbrengen van updates.

Omdat LG voor de Nexus 5X al in een vroeg stadium betrokken was bij de ontwikkeling van Android 6.0 Marshmallow, heeft LG in de voorbije maanden al op de achtergrond al aan de Android 6.0 Marshmallow update kunnen werken, terwijl deze nieuwe versie van Android nog niet eens officieel door Google was uitgebracht. Daarmee heeft LG een voorsprong op andere smartphone produceren.

Andere smartphone fabrikanten verwachten hun high-end paradepaardjes van dit jaar eind dit jaar te kunnen gaan voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Oudere high-end smartphones ontvangen naar alle waarschijnlijkheid pas begin 2016 een update naar Android 6.0 Marshmallow. Onder andere Sony, HTC en Motorola hebben reeds Android 6.0 Marshmallow updateplannen gecommuniceerd.

Wanneer de LG G4 in Nederland en België een update naar Android 6.0 Marshmallow gaat ontvangen heeft LG nog niet specifiek bekend gemaakt. Dit zal op een later moment door LG Benelux gecommuniceerd gaan worden. Uit de persverklaring van LG valt op te maken dat de verdere uitrol van Android 6.0 Marshmallow in Europa in de komende weken zal plaatsvinden.

Over de LG G4

De LG G4 is het paradepaardje van LG voor 2015. Het toestel wordt gekenmerkt door een enigszins gebogen beeldscherm en is beschikbaar in een luxe uitvoering met een lederen achtercover. De achterzijde wordt gekenmerkt door de voor LG typerende back-buttons. De smartphone heeft een 5,5 inch groot beeldscherm met een hoge 2K / QHD resolutie en wordt aangedreven door de 64-bit Qualcomm Snapdragon 808 hexa-core processor. De LG G4 is verder uitgerust met een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en laser auto-focus aan de achterzijde en een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. Daarmee behoort de LG G4 tot één van de meest uitgebreide smartphones van dit moment.

Meer informatie en alle specificaties van de LG G4 zijn verzameld op onze uitgebreide LG G4 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie