Huawei brengt Mate S flagship-smartphone uit in Nederland

15-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Huawei Mate S, het nieuwe paradepaardje van Huawei voor dit najaar, is gearriveerd in de eerste Nederlandse winkels.

De nieuwe Huawei Mate S, die tijdens de IF in Berlijn werd gepresenteerd, is vanaf vandaag in de eerste Nederlandse winkels gearriveerd (bij Coolblue en Belsimpel), zo ontdekte GSM Helpdesk. Het toestel is daarmee twee weken later dan verwacht in Nederland gearriveerd. Oorspronkelijk gaf Huawei nog aan dat het toestel eind september op de markt zou komen. In de komende dagen en weken zal de Huawei Mate S breed beschikbaar komen bij alle Nederlandse telecomwinkels.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Huawei presenteerde begin september de Huawei Mate S als opvolger voor de Huawei Ascend Mate 7, die het bedrijf exact een jaar eerder ook begin september presenteerde. De Huawei Mate S valt met haar 5,5 inch grote Full HD AMOLED beeldscherm in het zogenaamde 'phablet segment'.

Ten opzichte van de Huawei Ascend Mate 7 is de nieuwe Huawei Mate S op enkele vlakken veranderd. Uiteraard heeft Huawei het toestel voorzien van een snellere processor. In plaats van de 32-bit Kirin 925 processor (bestaande uit een 1,8 GHz en een 1,3 GHz quad-core processor) in de Ascend mate 7, gebruikt Huawei nu haar 64-bit Kirin 935 processor (bestaande uit een 2,2 GHz en een 1,5 GHz quad-core processor).

Opnieuw een 13-megapixelcamera in de Huawei Mate S
Opnieuw een 13-megapixelcamera in de Huawei Mate S

Qua camera is aan de resolutie niets veranderd. De nieuwe Huawei Mate S heeft net als de Ascend Mate 7 een 13-megapixelcamera. De enige toevoeging die Huawei heeft gedaan is optische beeldstabilisatie zodat het toestel in staat is betere foto's en rustigere video's te maken onder hobbelige of donkere omstandigheden.

De front-camera is er ten opzichte van de Huawei Ascend Mate 7 van vorig jaar wel op vooruit gegaan en is in resolutie omhoog gegaan van 5 naar 8 megapixel. Daarbij heeft Huawei een lampje aan de voorzijde van de smartphone geplaatst die zorgt voor zacht licht tijdens het maken van een selfie. 

De vingerafdrukscanner in de Huawei Mate S zou ook flink verbeterd zijn volgens Huawei. Deze zou 100 procent sneller en 100 procent gevoeliger zijn dan de vingerafdrukscanner in de Huawei Ascend Mate 7.

Het design van de Huawei Mate S is volgens Huawei beter dan de vormgeving van de Apple iPhone 6 Plus
Het design van de Huawei Mate S is volgens Huawei beter dan de vormgeving van de Apple iPhone 6 Plus

Qua design valt op dat de Huawei Mate S sterk lijkt op de Apple iPhone 6(S) Plus. Net als de iPhone 6(S) Plus heeft ook de Mate S een 5,5 inch groot beeldscherm. Het toestel van Huawei is echter in de lengte bijna 1 centimeter korter, door het ontbreken van de home-toets onder het beeldscherm en een compactere bovenzijde van de Mate S.

Huawei gebruikt in haar Mate S ook diverse design technieken die we afgelopen jaren al vaker in andere smartphones hebben gezien. Zo past Huawei de diamond-cut technologie toe op de randen van het toestel, zodat het de smartphone dunner oogt. Hierdoor is het toestel volgens Huawei op het dunste stuk 2,65 mm dik.

Het 2,5D curved beeldscherm houdt bij Huawei in dat de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond
Het 2,5D curved beeldscherm houdt bij Huawei in dat de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond

Ook vinden we in de Huawei Mate S een zogenaamd 2,5D curved beeldscherm terug. Van een curved beeldscherm zoals bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy S6 Edge+ is echter zeker geen sprake. Het beeldscherm zelf is zo recht als een lineaal. Alleen de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond, waardoor het beeldscherm op het toestel lijkt te liggen.

Op het oog stereo speakers onderin het toestel blijken geen stereo speakers te zijn
Op het oog stereo speakers onderin het toestel blijken geen stereo speakers te zijn

De Huawei Mate S wordt aan de onderzijde gekenmerkt door twee speakers. De Huawei Mate S is verder voorzien van een nano-coating met waterafstotende eigenschappen. De smartphone is echter zeker niet stof- en waterdicht zoals de nieuwe Sony Xperia Z5 wel is, maar is wel bestand tegen de inwerking van vocht op het toestel dat bij normaal gebruik zou kunnen optreden.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate S is vanaf vandaag uit voorraad leverbaar bij Coolblue en Belsimpel voor 649 euro en zal in de komende dagen en weken breder beschikbaar komen bij alle belangrijke telecom verkooppunten in Nederland. Huawei brengt de Mate S uit in de kleuren 'Coral Pink', "Mystique Champagne', 'Titanium Grey' en 'Prestige Gold'. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei Mate S zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei Mate S overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie