'Samsung Galaxy Note 5 mogelijk vanaf januari 2016 verkrijgbaar' (update)

15-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In tegenstelling tot voorgaande jaren was Samsung tot op heden niet van plan de Galaxy Note 5 in Europa uitbrengen. Volgens Zuid Europese bronnen rondom Samsung zou Samsung momenteel toch van gedachten aan het veranderen zijn en overwegen het toestel vanaf januari 2016 uit te gaan brengen in Europa.

Met grote verbazing werd in augustus van dit jaar gereageerd op het nieuws dat de Samsung Galaxy Note 5 niet in Europa zou gaan uitbrengen. In plaats daarvan heeft Samsung tot op heden enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Europa op de markt gebracht. Reden om de Galaxy Note 5 niet in Europa te verkopen zou volgens Samsung zijn dat het segment waarin beide toestellen vallen in Europa 'te klein' is en Europeanen geen gebruik maken van de S-Pen stylus, zou zou uit onderzoek van Samsung gebleken zijn.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Boze tongen beweren dat Samsung slechts 'doet alsof' ze de Galaxy Note 5 niet in Europa gaat uitbrengen. Het zou een marketingstunt zijn om de populariteit van het toestel aan te wakkeren. Aanhangers van deze complot theorie lijken nu mogelijk toch gelijk te gaan krijgen, want Zuid Europese bronnen rondom Samsung melden nu dat Samsung van plan zou zijn om de Galaxy Note 5 vanaf januari 2016 toch in Europa in de winkels te gaan leggen.

Samsung zelf gaf bij de presentatie van de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ al aan dat de Galaxy Note 5 'dit jaar' niet in Europa uitgebracht zou gaan worden. Dat liet natuurlijk nog de weg vrij voor een introductie van het toestel in 2016. Daarnaast was de Samsung Galaxy Note 5 begin september wel prominent aanwezig op de IFA in Berlijn.

Er zijn al langer aanwijzingen dat de Samsung Galaxy Note 5 uiteindelijk toch in Europa uitgebracht gaat worden. Zo is al in augustus bij Bluetooth SIG, een keuringsinstantie die zich bezig houdt met het certificeren van bluetooth apparaten, een document is opgedoken waarin Europese varianten van de Samsung Galaxy Note 5 worden genoemd.

Het typenummer van Europese smartphones van Samsung krijgt meestal de toevoeging 'F'. Het typenummer van de Samsung Galaxy Note 5 is 'SM-N920'. Bij Bluetooth SIG komt in documenten het typenummer 'SM-N920F' voor, wat wijst op een uitvoering van de Samsung Galaxy Note 5 voor Europa.

De combinatie van bewijsstukken en nieuwsberichten maken de verwarring er niet minder op. Grootste vraag is nu of Samsung inderdaad de Galaxy Note 5 niet in Europa gaat uitbrengen, zoals het bedrijf eerder liet weten, of dat het één grote marketingstunt is geweest en het toestel alsnog vanaf januari 2016 in Europa op de markt gaat komen, zoals Roemeense media nu claimen op basis van bronnen binnen Samsung.

Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 5 zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 5 overzichtspagina. Ook heeft GSM Helpdesk de inschrijving voor de Samsung Galaxy Note 5 geopend en kunt u zich inschrijven op een gratis reminder die uitgestuurd wordt indien de Samsung Galaxy Note 5 in Nederland in de winkels wordt gespot.

Update 15-10-2015 13:40 uur:
De doorgaans zeer goed geïnformeerde Samsung fansite SamMobile kan de claims van de Roemeense media niet bevestigen. Volgens haar zijn er geen signalen dat Samsung actief werkt aan een Europese uitvoering van de Galaxy Note 5 en zijn op softwaregebied geen ontwikkelingen te zien die erop duiden dat de Samsung Galaxy Note 5 spoedig in Europa uitgebracht zou gaan worden. Wel onderstreept SamMobile dat dit in de komende weken zou kunnen veranderen mocht Samsung toch van plan zijn de Galaxy Note 5 in januari uit te brengen.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie