Europees gezicht van HTC verlaat het bedrijf

Europees gezicht van HTC verlaat het bedrijf

27-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Mark Moons, de afgelopen 9 jaar het gezicht van HTC in de Benelux, heeft het bedrijf verlaten. HTC wil zelf geen reden geven voor het vertrek van Moons.

Mark Moons, de Regional Director Benelux bij HTC, heeft onverwacht HTC verlaten, zo heeft HTC bevestigd. Wat de reden van het vertrek van Moons is, meldt HTC niet.

Moons zelf heeft tegenover All About Phones bevestigd dat hij afgelopen vrijdag zijn laatste werkdag heeft gehad bij HTC. Moons gaat zich nu richten op zijn gezin en op het zoeken van een nieuwe uitdaging.

De afgelopen 9 jaar stond Moons aan het roer van HTC in de Benelux en werd later ook verantwoordelijk voor een groot deel van de rest van Europa.

Hoewel HTC en Moons dit niet bevestigen, heeft het vertrek van Moons zeer waarschijnlijk te maken met de reorganisatie in het management die HTC in Europa aan het doorvoeren is. Het is geen geheim dat HTC er momenteel erg slecht voorstaat. Moons heeft in de toptijd tussen 2006 en 2010 HTC in de Benelux en Europa flink op de kaart weten te zetten. Door hevige concurrentie vanuit Samsung en Apple is HTC haar marktleiderspositie geheel kwijt geraakt.

Doordat Moons erg actief was op social media, heeft Moons in de afgelopen jaren een behoorlijke fanschare opgebouwd. Deze reageert momenteel onthutst op het plotselinge vertrek van Moons. Menig fan vraagt zich dan ook af waar het met HTC in Europa naar toe moet nu Moons is vertrokken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie