Simyo heeft opnieuw met afstand de meeste tevreden klanten

27-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Connectiviteit, Diensten, Netwerk


Opnieuw blijkt uit onderzoek van Telecompaper dat sim-only provider Simyo de meeste tevreden klanten heeft. 77 procent van alle Simyo klanten is zo tevreden dat hij of zij de provider aan anderen zou aanbevelen.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt opnieuw dat Simyo gemeten naar klanttevredenheid de beste mobiele aanbieder in Nederland is. Het dochtermerk van KPN wordt door 77 procent van haar klanten aanbevolen. Wel is de klanttevredenheid iets gedaald ten opzichte van vorige maand toen nog 78 procent van alle Simyoklanten aangaven de provider aan te bevelen.

Simyo heeft opnieuw de hoogste Word of Mouth score

De tweede plek in het onderzoek is voor Ziggo Mobiel. Op dit moment bevelen 69 procent van alle Ziggo Mobiel klanten de provider aan. Vorige maand was dit nog 68 procent.

KPN zelf, als eigenaar van Simyo, scoort overigens ook goed en bekleedt de derde plaats in de top drie na Simyo en Ziggo. KPN wordt op dit moment door 67 procent van haar klanten aanbevolen. Ook KPN zag afgelopen maand een lichte stijging in klanttevredenheid.

Hekkensluiters

Klanten van Tele2 zijn nog steeds het 'minst tevreden', al ziet Tele2 haar klanttevredenheid wel iets stijgen. Vorige maand gaven nog 45 procent van alle klanten van Tele2 aan de provider aan te zullen bevelen bij anderen, deze maand is dat gestegen naar 48 procent.

Hollandsnieuwe is afgelopen maand uit de middenmoot naar beneden gestort en is na Tele2 de provider met de meest ontevreden klanten. Nog slechts 53 procent van alle Hollandsnieuwe klanten zou de provider aanbevelen bij anderen, tegenover 59 procent een maand eerder. Op social media zijn de afgelopen tijd opvallend veel klachten te lezen over de klantenservice van Hollandsnieuwe, iets dat ongetwijfeld van invloed is op de klanttevredenheid van Hollandsnieuwe klanten.

Simyo eenzaam bovenaan

Telecomaanbieder Simyo staat al ruim een half jaar eenzaam bovenaan in de lijst van meest aanbevolen providers. Ziggo en KPN volgen al een half jaar lang stabiel op de tweede en derde plek maar weten Simyo niet in te halen. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie