Huawei ziet verkoop smartphones verder stijgen

Huawei ziet verkoop smartphones verder stijgen

28-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het Chinese Huawei heeft in het derde kwartaal van 2015 opnieuw meer smartphones verkocht. Totaal gingen wereldwijd 27,4 miljoen smartphones van Huawei over de toonbank.

Huawei doet goede zaken met haar smartphones. Wereldwijd gingen in het derde kwartaal van dit jaar al 27,4 miljoen smartphones over de toonbank. Daarmee zag Huawei haar verkopen in een jaar tijd met 63 procent toenemen. Huawei heeft zichzelf de target gesteld dit jaar totaal meer dan 100 miljoen smartphones te verkopen. Daarmee zou Huawei na Samsung en Apple de nummer drie speler op de smartphone markt zijn.

Huawei doet het vooral goed in haar thuisland China en in Europa, zo blijkt uit cijfers van Huawei. Het bedrijf weet daarnaast ook steeds meer 'high-end smartphones' te verkopen. De Huawei Ascend P7, Huawei Ascend Mate 7 van vorig jaar en de Huawei P8 en Huawei Mate S van dit jaar zijn behoorlijk populair.

Op dit moment vallen al één op de drie verkochte Huawei smartphones in het high-end segment, vorig jaar was dit nog één op de vier. Doorgaans maken smartphone fabrikanten betere marges op de verkoop van high-end toestellen dan op de verkoop van goedkopere smartphones.

De echte groeimarkt voor Huawei blijkt vooral China en Europa te zijn. In China verscheepte Huawei 81 procent meer smartphones dan vorig jaar, in Europa verdubbelde het aantal verscheepte smartphones bijna.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10