Samsung presenteert groot formaat Galaxy View

29-10-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung denkt een gloed nieuwe productcategorie ontdekt te hebben en springt in dit nieuwe gat in de markt met de Samsung Galaxy View.

Tijdens de presentatie van de Samsung Gear S2 op de IFA in Berlijn, eindigde Samsung haar introductie met een korte teaser voor de Samsung Galaxy View. In deze teaser gaf Samsung aan dat het bedrijf dit najaar nog zou gaan komen met een andere spectaculaire introductie. Die introductie heeft nu daadwerkelijk plaatsgevonden, want Samsung heeft de bijzondere Samsung Galaxy View gepresenteerd.

Samsung Galaxy View in vergelijking met de Samsung Galaxy S6 Edge+
Samsung Galaxy View in vergelijking met de Samsung Galaxy S6 Edge+

Veranderend kijkgedrag

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om TV en video te consumeren. Zelfs tijdens het TV kijken zijn veel mensen gelijktijdig op een smartphone of tablet bezig en bekijken andere video's. Smartphones en tablets worden vaak ook in andere ruimtes gebruikt waar geen TV voor handen is om bijvoorbeeld via TV-apps van de TV aanbieder of streaming video diensten zoals bijvoorbeeld Netflix, Pathe Thuis, Fox Sports of Videoland films en series te bekijken. 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat hierdoor een heel nieuw segment in de markt aan het ontstaan is. Samsung springt in dit nieuwe gat in de markt met de introductie van de Samsung Galaxy View, een geheel nieuw product dat eigenlijk het midden laat tussen een tablet en een televisie.

De Samsung Galaxy View heeft een ingebouwde standaard
De Samsung Galaxy View heeft een ingebouwde standaard

Geen tablet maar ook geen TV

De Samsung Galaxy View is feitelijk een gigantische Android tablet met een beeldscherm van 18,4 inch in diameter. Daarmee is de Samsung Galaxy View ruim twee keer zo groot dan een gemiddelde tablet. Samsung heeft in de Samsung Galaxy View 2 watt stereo speakers geïntegreerd en de tablet is standaard voorzien van een standaard waarmee de Galaxy View zowel rechtop als iets schuin op tafel gezet kan worden.

Het beeldscherm van de Galaxy View heeft een Full HD resolutie, wat ruim voldoende is voor het bekijken van films en series. Het beeldscherm leent zich daarnaast ook voor het spelen van games. Gamecontrollers kunnen draadloos met de Galaxy View verbonden worden.

Door haar gigantische beeldscherm, krachtige speakers en grote standaard, is de Galaxy View wel een apparaat met een behoorlijk gewicht. De Galaxy View weegt maar liefst 2,65 kilo. Samsung bestempelt de Galaxy View dan ook niet als tablet, maar echt als een extra 'portable televisie'.

De Galaxy View draait op Android 5.1.1 Lollipop. Het model dat Samsung in Nederland uit gaat brengen heeft Wi-Fi ondersteuning en beschikt over een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte. Voorts heeft de Galaxy View een MicroSD kaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte. Daarmee kan zowel op het appraat als op de geheugenkaart vele uren aan video's en films opgeslagen worden.

Samsung Galaxy View
Samsung Galaxy View

Geschikt voor gaming

Onder de motorkap van de Galaxy View draait een 1,6 GHz Samsung Exynos octa-core processor begeleid door 2 gigabyte aan werkgeheugen. Dit geeft de Galaxy View ook voldoende rekenkracht voor het spelen van games.

Omdat de Samsung Galaxy View feitelijk een extra beeldscherm is voor in huis, gaat Samsung ervan uit dat de Galaxy View voornamelijk aan het stroom zal hangen. Daarom heeft Samsung de Galaxy View voorzien van een bescheiden accu van 'slechts' 5.700 mAh. Hierop zou de Galaxy View ongeveer 8,5 uur gebruikt kunnen worden voor het kijken van video en films.

De Samsung Galaxy View komt medio november in Nederland op de markt en gaat 699 euro kosten. Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy View zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy View overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie