Huawei onthult eind deze maand de Huawei Mate 8

04-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De daadwerkelijke opvolger voor de Huawei Ascend Mate 7 uit 2014 is niet de onlangs gepresenteerde Huawei Mate S, maar de Huawei Mate 8. Deze smartphone wordt zeer waarschijnlijk op 26 november gepresenteerd, zo blijkt uit uitnodigingen van Huawei voor een introductie evenement.

Begin september onthulde Huawei tijdens de IFA in Berlijn de Huawei Mate S. Aangezien het toestel op exact hetzelfde moment werd gepresenteerd als de Huawei Ascend Mate 7 een jaar eerder en in dezelfde familie werd geplaatst door Huawei, ging iedereen er vanuit dat de Huawei Mate S de opvolger voor de Ascend Mate 7 uit 2014 was. Dit blijkt niet het geval te zijn. Huawei heeft namelijk voor het einde van dit jaar nóg een grote aankondiging op de planning staan.

Huawei nodigt Chinese media uit voor de introductie van de Huawei Mate 8 op 26 november
Huawei nodigt Chinese media uit voor de introductie van de Huawei Mate 8 op 26 november

Huawei blijkt Chinese media uitgenodigd te hebben voor nog een groot introductie event op 26 november. In de uitnodigingen staat het cijfer '8' centraal. Gelijktijdig met het uitsturen van de uitnodigingen voor een introductie op 26 november is er ook een benchmark uitgelekt van een toestel die luistert naar het typenummer 'NXT-AL10'. Volgens ingewijden gaat het hier om de Huawei Mate 8 die op 26 september gepresenteerd gaat worden als daadwerkelijke opvolger voor de Huawei Ascend Mate 7 uit 2014.

De in september van dit jaar gepresenteerde Huawei Mate S bleek qua specificaties nagenoeg gelijk te zijn aan de Huawei Ascend Mate 7 uit 2014. Daarbij was het beeldscherm met 5,5 inch zelfs een stuk kleiner dan het 6 inch grote beeldscherm in de Huawei Ascend Mate 7. Van een echte opvolger was dus geen sprake.

De Huawei Mate 8 belooft wel een echte opvolger te gaan worden, zo laten de benchmarks zien. De Mate 8 krijgt net als de Ascend Mate 7 een beeldscherm van 6 inch met een Full HD beeldschermresolutie. Onder de motorkap van het toestel draait de gloednieuwe Kirin 950 processor van Huawei, een 64-bit octa-core processor met een rekenkracht van 2,2 GHz.

De processor krijgt maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen tot haar beschikking. Verder zou de Huawei Mate 8 standaard over 64 gigabyte aan opslagcapaciteit beschikken.

Op cameragebied gaat Huawei voor de Mate 8 een primaire camera van 16-megapixel gebruiken, de front-camera krijgt een resolutie van 8-megapixel zo laten de gegevens in de uitgelekte benchmarks zien.

De Huawei Mate 8 wordt op 26 november in China gepresenteerd. Het is niet bekend of het dan om een wereldwijde introductie zal gaan of enkel om een introductie voor de Chinese markt. Het lijkt niet voor de hand te liggen dat de Huawei Mate 8 nog voor het einde van dit jaar in Europa op de markt zal gaan komen. Waarschijnlijk gaat Huawei het toestel begin 2016 in Europa uitbrengen als haar paradepaardje voor het voorjaar van 2016.

Bron uitnodiging: Mobile-dad
Bron benchmark: GFXbench
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie