'Apple komt in 2016 met een Apple iPhone Mini'

'Apple komt in 2016 met een Apple iPhone Mini'

04-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Na een afwezigheid van twee jaar komt Apple in 2016 weer met een kleiner formaat Apple iPhone. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo, die in het verleden steevast over juiste informatie bleek te beschikken rondom Apple.

De doorgaans zeer goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft gemeld dat Apple begin 2016 gaat starten met de productie van een nieuwe Apple iPhone met een beeldscherm van 4 inch. Sinds de komst van de 4,7 inch grote iPhone 6 en 5,5 inch grote iPhone 6 Plus, vorig jaar, heeft Apple afscheid genomen van dit kleinere formaat.

Eerder dit jaar gingen ook al geruchten dat Apple zou werken aan een 4 inch grote iPhone. Lange tijd werd gedacht dat Apple deze gelijktijdig met de huidige Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus zou gaan presenteren. Dit bleek uiteindelijk niet te kloppen.

De uitspraken van Ming-Chi Kuo worden zeer serieus genomen aangezien Ming-Chi Kuo in het verleden steevast over de juiste informatie rondom Apple bleek te beschikken. Ming-Chi Kuo voorspelde in het verleden ook al de komst van grotere formaten iPhones en bleek ook met de introductiedata telkens juist te zijn.

Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple het 4 inch formaat iPhone in de markt zetten als een 'budget iPhone'. Daarmee ligt het voor de hand dat Apple de hardware configuratie van oudere iPhones gaat hergebruiken voor het toestel. De nieuwste functies, zoals 3D touch zullen daarmee ontbreken op het model.

Aangezien Apple al in de eerste helft van 2016 gaat starten met de productie van de 'Apple iPhone Mini', lijkt het voor de hand te liggen dat Apple het toestel mogelijk al voor de zomer gaat presenteren. Het jaarlijkse WWDC congres van Apple zou een ideaal moment voor zo'n introductie kunnen zijn. De opvolgers voor de huidige Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus (vermoedelijk de iPhone 7 en iPhone 7 Plus) worden waarschijnlijk pas in september 2016 gepresenteerd.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10