HTC One A9 vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland

04-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het nieuwe 'topmodel' van HTC, de HTC One A9, is aangekomen in de eerste Nederlandse winkels. De adviesprijs van de HTC One A9 ligt 150 euro lager dan de adviesprijs van de begin dit jaar gepresenteerde HTC One M9.

De gloednieuwe HTC One A9 is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland, zo blijkt uit een rondgang van GSM Helpdesk langs alle Nederlandse (web)winkels. De HTC One A9 werd vorige maand gepresenteerd als 'goedmakertje' voor de slecht preseterende HTC One M9. De nieuwe HTC One A9 is niet echt een opvolger, maar wel in interessant geprijsd alternatief voor de HTC One M9. De verkoopadviesprijs van de HTC One A9 ligt namelijk 150 euro lager dan de introductieprijs van de HTC One M9.

De HTC One A9 is beschikbaar in drie kleuren
De HTC One A9 is beschikbaar in drie kleuren

De HTC One A9 is qua specificaties nét iets onder de HTC One M9 gepositioneerd. Dit zal ook terug te zien in de verkoopadviesprijs. De HTC One A9 heeft een verkoopadviesprijs van 599 euro tegenover 749 euro voor de HTC One M9.

De HTC One A9 komt in veel opzichten overeen met de HTC One M9. Zo is het design van het toestel duidelijk herkenbaar als een smartphone van HTC. Net als de One M9 heeft ook de One A9 een 5 inch groot  Full HD beeldscherm, al wisselt HTC het S-LCD3 beeldscherm in voor een AMOLED beeldscherm dat in veel opzichten beter is.

Nieuw ten opzichte van de HTC One M9 is dat de HTC One A9 uitgerust zal gaan worden met een 'home-button' met daarin een ingebouwde vingerafdruksensor.

Onder de motorkap van de HTC One A9 draait de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 617 processor, een 64-bit octa-core processor bestaande uit een snelle 1,5 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,2 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 2 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking en is de smartphone uitgevoerd met 16 gigabyte interne opslagcapaciteit. Deze opslagcapaciteit kan uitgebreid worden met MicroSD geheugenkaarten van maar liefst 2 terrabyte.

Op cameragebied zet HTC met de One A9 een stapje terug ten opzichte van de HTC One M9. De cameraresolutie van de One A9 komt uit op 13-megapixel. De One M9 heeft een 20,7-megapixelcamera. De UltraPixel front-camera uit de One M9 is overigens wel één op één overgenomen in de One A9.

De HTC One A9 is verder uitgerust met een ingebouwde accu van 2.150 mAh. Dat is fors minder dan de 2.840 mAh van de accu in de HTC One M9. Dat is ook goed zichtbaar in de dikte van de HTC One A9, die ruim 2 mm dunner is dan de HTC One M9. De HTC One A9 draait direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow, momenteel de allernieuwste versie van Android.

De HTC One A9 is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One A9 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie