HTC One X9 wordt mogelijk het paradepaardje van HTC voor 2016

09-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Dit weekend zijn details uitgelekt van de HTC One X9. Op basis van de opgedoken specificaties kan vastgesteld worden dat de HTC One X9 het vlaggenschip van HTC gaat worden in 2016 en daarmee de opvolger is voor de HTC One M9.

Uit nieuwe uitgelekte informatie blijkt dat HTC waarschijnlijk begin 2016 de HTC One X9 gaat voorstellen als haar nieuwe paradepaardje en opvolger voor de huidige HTC One M9. De opgedoken specificaties van het toestel verraden dat de HTC One X9 een 'flagship-smartphone' moet gaan worden.

HTC One X9 mogelijk het nieuwe paradepaardje van HTC voor 2016
HTC One X9 mogelijk het nieuwe paradepaardje van HTC voor 2016

De HTC One X9 is volgens de gegevens die nu bekend zijn net als de HTC One M9 een toestel met een volledig metalen behuizing. De smartphone krijgt net als haar voorganger stereo front-facing speakers met HTC BoomSound. Het is nog niet bekend wat voor beeldscherm HTC gaat gebruiken in het toestel.

Wel is bekend dat onder de motorkap van de HTC One X9 de Qualcomm Snapdagon 820 processor zal draaien. Deze nieuwe processor komt begin 2016 beschikbaar voor de eerste smartphones. De HTC One X9 krijgt naar verluidt maar liefst 4 gigabyte aan werkgeheugen tot haar beschikking en zal een interne opslagcapaciteit krijgen van 64 tot 128 gigabyte. of een geheugenkaartslot aanwezig zal zijn is niet bekend. De grote interne opslagcapaciteit lijkt te suggereren dat een geheugenkaartslot zal ontbreken.

De HTC One X9 krijgt verder een zeer krachtige accu van 3.500 mAh. Dit suggereert dat de smartphone en groot beeldscherm van 5,2 of wellicht zelfs 5,5 inch gaat krijgen met een QHD (1440 x 2560 pixels) beeldschermresolutie. Over het beeldscherm zijn echter geen details uitgelekt.

Voorts melden de uitgelekte specificaties dat de HTC One X9 een primaire camera van 23-megapixel gaat krijgen. Het betreft hier zeer waarschijnlijk dezelfde camera als Sony gebruikt in de Sony Xperia Z5. Aan de voorzijde gebruikt HTC opnieuw haar 4-megapixel UltraPixel camera.

De HTC One X9 wordt naar alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2016 gepresenteerd. In januari 2016 vindt de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas plaats, eind februari het Mobile World Congress in Barcelona. Beide events zijn potentiële momenten waarop de nieuwe HTC One X9 gepresenteerd zou kunnen gaan worden. Meer informatie over- en alle specificaties van de HTC One X9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One X9 overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie