Tweede Android smartphone van BlackBerry duikt op

12-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Na de introductie van de BlackBerry Priv vorige week, BlackBerry's eerste Android smartphone, werkt het bedrijf onder de codenaam 'Vienna' ondertussen al aan een tweede BlackBerry smartphone met Android.

Het lijkt erop dat BlackBerry volledig afscheid gaat nemen of alreeds heeft genomen van haar eigen BlackBerry OS. Volgens de jongste geruchten heeft BlackBerry namelijk haar lange termijn strategie aangepast en gaat zich volledig richten op het Android besturingssysteem.

Eerste renders van de BlackBerry Vienna
Eerste renders van de BlackBerry Vienna

Vorige week introduceerde BlackBerry na bijna een jaar aan geruchten de BlackBerry Priv, voorheen bekend onder de codenaam 'Venice'. De BlackBerry Priv is de eerste smartphone van BlackBerry die draait op het Android besturingssysteem. Het toestel is enthousiast onthaald vanwege haar bijzondere vormgeving en uitschuifbare toetsenbord.

Terwijl de wereld zich momenteel nog steeds vergaapt aan de BlackBerry Priv, blijkt BlackBerry achter de schermen alweer bezig te zijn aan een tweede BlackBerry smartphone met Android. Het toestel luistert volgens de doorgaans goed geïnformeerde BlackBerry fansite CrackBerry naar de codenaam 'Vienna'.

Details over het toestel kan CrackBerry nog niet noemen, maar de website heeft al wel diverse zogenaamde 'renders' online gezet waarop het toestel zichtbaar is. Deze renders tonen een zogenaamde 'candybar smartphone' met een beeldscherm en daaronder een fysiek QWERTY toetsenbord dat bestaat uit 4 regels aan toetsen. De BlackBerry Priv is een zogenaamde 'slider smartphone' waarbij het toetsenbord uitgeschoven kan worden.

De BlackBerry 'Vienna' heeft waarschijnlijk een kleiner beeldscherm dan de BlackBerry Priv, aangezien een deel van de ruimte nu in beslag wordt genomen door het toetsenbord. De diameter van de BlackBerry Vienna is nog niet bekend, maar ligt waarschijnlijk ergens tussen de 4,5 en 5 inch. De vormgeving van het toestel suggereert dat deze smartphone onder de BlackBerry Priv gepositioneerd zal gaan worden en dus ook iets goedkoper zal gaan worden. Het toestel doet denken aan de BlackBerry Q5 die ook als 'middenklasse smartphone' in de markt werd gezet.

Wanneer BlackBerry de Vienna gaat aankondigen is nog niet bekend. Ook de definitieve naam van het toestel is nog niet uitgelekt. Gezien de geruchten over de BlackBerry Priv meer dan een jaar hebben aangehouden voordat BlackBerry de smartphone officieel presenteerde, kan het goed zijn dat deze BlackBerry Vienna pas over een half jaar tot een jaar daadwerkelijk door BlackBerry gepresenteerd zal gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10