Samsung onthult Exynos 8 chipset voor Galaxy S7

12-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft vandaag haar nieuwe Exynos 8 chipset gepresenteerd. Samsung gaat deze chipset zeer waarschijnlijk gebruiken voor de aankomende Samsung Galaxy S7.

Als opvolger voor de huidige Exynos 7 processor, die onder andere terug te vinden is in de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+, heeft Samsung vandaag haar Exynos 8 chipset gepresenteerd. Net als haar voorganger is de Exynos 8 chipset voorzien van een octa-core processor opgebouwd volgens het zogenaamde 'bit.LITTLE' principe.

Samsung presenteert Exynos 8 chipset - waarschijnlijk de chipset voor de Samsung Galaxy S7
Samsung presenteert Exynos 8 chipset - waarschijnlijk de chipset voor de Samsung Galaxy S7

Samsung heeft geen details gegeven over de rekenkracht van de nieuwe processor op de Exynos 8 chipset. Anders dan de Exynos 7 chipset, waarbij de cores van de processor nog waren gebaseerd op de architectuur van ARM, zijn de vier grote (snelle) cores in de processor nu door Samsung zelf ontworpen. De vier kleine (energiezuinige) cores zijn gebaseerd op de ARM Cortex-A53 architectuur.

Volgens Samsung is de nieuwe Exynos 8 chipset 30 procent sneller dan de Exynos 7 chipset en verbruikt daarbij 10 procent minder energie. De grafische prestaties van de chipset zijn waarschijnlijk verdubbeld.

Op 4G gebied ondersteunt de Exynos 8 chipset het zogenaamde LTE Cat. 12/13. Op netwerken waar dit is geactiveerd kunnen downloadsnelheden tot maximaal 600 Mbps en uploadsnelheden tot maximaal 150 Mbps behaald worden. Op dit moment zijn er nog geen netwerken die LTE Cat. 12/13 hebben geïmplementeerd.

Met haar specificaties is de Exynos 8 chipset de tegenhanger van de Qualcomm Snapdragon 820 chipset die eerder deze week werd gepresenteerd. De nieuwe chipset vormt zeer waarschijnlijk de basis voor de nieuwe Samsung Galaxy S7, waarvan de introductie begin 2016 wordt verwacht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie