Gigaset smartphones vertraagd tot begin 2016

13-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De eerste drie smartphones van Gigaset, begin september gepresenteerd voorafgaand aan de IFA in Berlijn, zouden oorspronkelijk dit najaar al in de winkels moeten komen te liggen. De toestellen blijken nu vertaagd te zijn tot aan begin 2016.

Voorafgaand aan de IFA in Berlijn zette het duitse Gigaset de opmerkelijke stap om ook smartphones te introduceren. Het bedrijf presenteerde een op dat moment ijzersterk smartphone portfolio met de Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro.

Gigaset ME Pro (links) naast de Gigaset ME (rechts)
Gigaset ME Pro (links) naast de Gigaset ME (rechts)

Sinds de introdutie van de drie toestellen is het vrij stil geworden rondom Gigaset. Oorspronkelijk gaf Gigaset tijdens de introductie van haar smartphones aan dat de toestellen vanaf dit najaar in de winkels zouden komen te liggen. Dit gaat Gigaset maar ten delen halen, zo blijkt uit navraag van GSM Helpdesk.

Vanaf 16 november gaan de eerste Gigaset smartphones in de verkoop in Duitsland, het thuisland van Gigaset. Ook in China gaan de toestellen van Gigaset vanaf de tweede helft van deze maand in de verkoop.

De rest van Europa moet echter nog even geduld hebben, want de komst van de nieuwe Gigaset smartphones in de rest van Europa staat pas voor begin 2016 op de agenda, zo heeft Gigaset tegenover GSM Helpdesk bevestigd.

In een statement stelt Gigaset: "Gigaset bevestigt dat de commerciële lancering van de ME smartphone reeks als eerste gefocust wordt op Duitsland en China. Andere Europese landen en varianten voor markten met specifieke vereisten zullen begin 2016 volgen."

Gigaset lijkt daarmee het 'momentum' te gaan missen. Met de feestdagen voor de deur zijn de laatste maanden van dit jaar juist de meest interessante maanden om  nieuwe producten uit te brengen.

Gigaset ME smartphones

Gigaset kondigde tijdens de IFA in Berlijn maar liefst drie Gigaset smartphones aan: de Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro.

De Gigaset smartphones waren tijdens de introductie op de IFA in Berlijn behoorlijk actueel qua specificaties. Echter, omdat het meer dan een half jaar gaat duren voordat de toestellen daadwerkelijk in de winkels komen te liggen, zijn de nieuwe smartphones al verouderd nog voordat ze verkrijgbaar zijn. Immers, de smartphonemarkt staat niet stil en de volgende innovaties op bijvoorbeeld processor- en cameragebied staan alweer klaar.

 

  Gigaset Me Pure Gigaset ME Gigaset ME Pro
  Gigaset ME Pure Gigaset ME Gigaset ME Pro
Beeldscherm: 5 inch 5 inch 5,5 inch
Resolutie: Full HD 1080 x 1920 Full HD 1080 x 1920 Full HD 1080 x 1920
Processor: Snapdragon 615 Snapdragon 810 Snapdragon 810
Type processor: 64-bit octa-core 64-bit octa-core 64-bit octa-core
Rekenkracht processor: 4x 1,7 GHz + 4x 1 GHz 4x 2,0 GHz + 4x 1,5 GHz 4x 2,0 GHz + 4x 1,5 GHz
Werkgeheugen: 2GB DDR3 3GB DDR4 3GB DDR4
Opslagcapaciteit: 16GB 32GB 32GB
Geheugenkaartslot: MicroSD tot 128GB MicroSD tot 128GB MicroSD tot 128GB
Netwerkondersteuning 2G / 3G / 4G 2G / 3G / 4G 2G / 3G / 4G
4G snelheid: LTE Cat.4 (150 Mbps) LTE Cat.6 (300 Mbps) LTE Cat.6 (300 Mbps)
Dual-sim: Ja Ja Ja
Camera: 13 megapixel 16 megapixel 20 megapixel
Optische beeldstabilisatie: Nee Ja Ja
Flitser: 1 LED Dual-color LED Dual-color LED
Front-camera: 8 megapixel 8 megapixel 8 megapixel
Accu: 3.320 mAh 3.000 mAh 4.000 mAh
Adviesprijs: 349 euro 469 euro 549 euro

 

Qua vormgeving zijn de drie smartphones van Gigaset ongeveer gelijk aan elkaar, al verschillen de Gigaset ME Pure en Gigaset ME aan de ene kant en de Gigaset ME Pro aan de andere kant wel van formaat. Ook heeft de Gigaset ME Pure een aluminium in plaats van een RVS behuizing die in de Gigaset ME en ME Pro zijn toegepast.

Het prijsverschil tussen de drie smartphones komt vooral tot uiting in de specificaties. De Gigaset ME Pure is het goedkoopste model omdat Gigaset een andere processor gebruikt dan in haar andere twee modellen. Ook is de Gigaset ME Pure uitgerust met iets minder werkgeheugen, en een andere camera.

Prijs en beschikbaarheid

De Gigaset ME Pure, de Gigaset ME en de Gigaset ME Pro staan nu voor begin 2016 op de planning om in Nederland in de winkels gelegd te gaan worden. Gigaset kan op dit momoment nog geen exacte datum of maand noemen. De Gigaset ME Pure wordt het goedkoopste model en krijgt een verkoopadviesprijs van 349 euro. De Gigaset ME gaat 469 euro kosten en het grote formaat Gigaset ME Pro gaat 549 euro kosten.

Meer informatie en specificaties

Meer informatie en alle specificaties van de Gigaset ME Pure, Gigaset ME en de Gigaset ME Pro zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Gigaset ME Pure overzichtspagina
Gigaset ME overzichtspagina
Gigaset ME Pro overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie