Chinese keuringsinstantie publiceert details HTC One X9

16-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sinds begin deze maand doet de HTC One X9 de ronde in het geruchtencircuit. Middels een keuringsrapport van de Chinese keuringsinstantie Tenaa zijn nu veel details over deze nieuwe smartphone van HTC uitgelekt.

De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft een keuringsrapport over de HTC One X9 gepubliceerd. Opmerkelijk, want de HTC one A9 is nog niet officieel gepresenteerd door HTC. De introductie van de HTC One X9 gaat waarschijnlijk in de komende weken plaatsvinden, zo valt op te maken uit de aanhoudende stroom geruchten die sinds begin deze maand de ronde doen.

HTC One X9
HTC One X9

Begin deze maand lekte de HTC One X9 al uit. In de eerste geruchten werd gesuggereerd dat de HTC One X9 de opvolger zou gaan worden voor de huidige HTC One M9 en daarmee het paradepaardje van HTC voor 2016 zou gaan worden. Die geruchten werden echter al snel de kop in gedrukt door vooraanstaande tech-insiders die stelde dat de eerste gegevens niet klopte.

Het keuringsrapport van Tenaa onderstreept nu dat de tech-insiders inderdaad gelijk hadden. De HTC One X9 wordt waarschijnlijk een betaalbare maar complete 'middenklasser'.

Uit het keuringsrapport van Tenaa blijkt dat de HTC One X9 een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm heeft. Het toestel wordt aangedreven door een 2,2 GHz quad-core processor en heeft 2 gigabyte aan werkgeheugen en 16 gigabyte aan opslagcapaciteit. De interne opsalgcapaciteit is uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 1 terrabyte.

Op cameragebied is de HTC One X9 uitgerust met een primaire camera van 13-megapixel en een 5-megapixel front-camera. Uit het keuringsrapport is verder op te maken dat het toestel 174 gram weegt en 153,2 bij 75,9 mm meet. Het toestel is 7,99 mm dik.

De HTC One X9 wordt waarschijnlijk in de komende weken door HTC gepresenteerd en zal vermoedelijk begin 2016 in de winkels komen te liggen. Of HTC de One X9 ook in Europa en Nederland gaat uitbrengen is momenteel nog niet bekend. Meer informatie over- en alle specificaties van de HTC One X9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One X9 overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie