Sony brengt bijzondere FES watch uit in Japan

17-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft bekend gemaakt dat het bedrijf vanaf eind deze maand de bijzondere FES watch gaat verkopen in Japan voor omgerekend zo'n 225 euro. Het horloge en haar horlogebandjes zijn voorzien van e-ink beeldschermen.

Al meer dan een jaar is bekend dat Sony een bijzonder horloge in ontwikkeling had. Precies een jaar geleden werd al bekend dat Sony een horloge in ontwikkeling had die vrijwel volledig bestaat uit een e-ink beeldscherm. Die geruchten bleken juist te zijn, want eind deze maand brengt Sony de 'FES Watch' uit in Japan.

Zowel het beeldscherm als de horlogebandjes van de FES Watch bestaan uit e-ink beeldschermen
Zowel het beeldscherm als de horlogebandjes van de FES Watch bestaan uit e-ink beeldschermen

De FES Watch is een regulier horloge dat in staat is om de datum en tijd aan te geven. Het horloge valt zeker niet onder de categorie 'smartwatches' aangezien het horloge niet met een smartphone verbonden kan worden. De FES watch is echter wel op smartwatches geïnspireerd.

Zowel het beeldscherm van de FES Watch als haar horlogebandjes zijn voorzien van e-ink beeldschermen. E-ink beeldschermen worden ook gebruikt in eBook readers en zijn zeer energiezuinig. Alleen tijdens het laden van een nieuw beeld wordt stroom verbruikt. Daarna kan het beeld oneindig op het beeldscherm blijven staan zonder dat het nog energiekost. De FES Watch zou daardoor op één batterij tot 2 jaar mee kunnen,.

De FES Watch is een mode accessoire. Gebruikers kunnen zonder de horlogebandjes te verwisselen iedere dag een ander patroon op hun horlogebandje zetten doordat het horlogebandje feitelijk ook een beeldscherm is. Bijzonder detail is dat het e-ink beeldscherm op de horlogebandjes dus door de gebruiker gebogen kan worden.

De FES Watch gaat eind deze maand in Japan in de verkoop voor omgerekend zo'n 225 euro. Er zijn nog geen plannen bekend gemaakt om het horloge ook buiten Japan uit te gaan brengen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10