HTC onthult goedkopere en 'uitgekleedde' HTC One M9s

18-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft in Taiwan een goedkopere uitvoering van de HTC One M9 gepresenteerd. Het toestel heeft een andere processor, minder werkgeheugen, minder opslagcapaciteit en een lagere resolutie camera, waardoor het toestel letterlijk honderden euro's goedkoper is.

HTC heeft afgelopen nacht (Nederlandse tijd) voor de Taiwanese markt de HTC One M9s gepresenteerd. De HTC One M9s is feitelijk een 'uitgeklede' versie van HTC's paradepaardje van 2015, de HTC One M9. HTC past met de nieuwe One M9s hetzelfde trucje toe als afgelopen voorjaar, toen de HTC One M8 ook al in een goedkopere uitgeklede versie als 'HTC One M8s' werd uitgebracht.

HTC One M9s
HTC One M9s

Qua vormgeving en materiaalkeuze is de HTC One M9s exact gelijk aan de normale One M9. Het verschil tussen beide modellen zit volledig in de specificaties. Door andere hardware te gebruiken, kan HTC de One M9s letterlijk honderden euro's goedkoper aanbieden dan de HTC One M9.

De originele HTC One M9 valt met haar specificaties in het high-end segment en behoort tot de meest utigebreide smartphones van 2015. De HTC One M9s is qua specificaties wat uitgekleed en is daarmee een goede 'middenklasser'.

Zelfde behuizing en beeldscherm

De behuizing van HTC One M9s is net als die van de normale One M9 uit een massief blok aluminium geslepen. Deze uni-body behuizing is gevuld met een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Boven en onder het beeldscherm zijn twee front-facing HTC BoomSound speakers geplaatst. Tot zover geen verschillen tussen de One M9 en de One M9s.

Andere camera

Aan de achterzijde van de nieuwe One M9s is een 13-megapixelcamera geplaatst. Hiermee heeft de One M9s een lagere resolutie camera dan de One M9 die een 20-megapixelcamera had. Qua frontcamera heeft HTC geen verschil gemaakt. Net als de normale One M9 heeft ook de One M9s een 4-megapixel UltraPixel camera.

Andere processor en minder (werk)geheugen

Ook onder de motorkap zijn diverse verschillen te vinden. Op de eerste plaats gebruikt HTC in de nieuwe One M9s de 'goedkopere' Helio X10 processor van MediaTek. Dit is een 2,2 GHz octa-core processor. De normale One M9 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810 processor.

Ook het werkgeheugen is wat ingekrompen bij de One M9s en bedraagt 2 gigabyte in plaats van 3 gigabyte. Naast het werkgeheugen is ook de interne opslagcapaciteit gehalveerd van 32 gigabyte naar 16 gigabyte. Overigens is deze opslagcapaciteit nog steeds wel uitbreidbaar met MicroSD geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte.

Omdat de HTC One M9s nu 'nieuwer' is dan de One M9, draait de One M9s direct uit de doos op Android 5.1 Lollipop. De One M9 werd begin dit jaar met Android 5.0 uitgebracht. Overigens is voor de One M9 ook al een update naar Android 5.1 Lollipop beschikbaar en volgt spoedig ook een update naar Android 6.0 Marshmallow.

Voorlopig voor Taiwan

De HTC One M9s is vooralsnog enkel aangekondigd voor de Taiwanese markt en zal later deze week in Taiwan in de verkoop gaan voor een verkoopadviesprijs van omgerekend zo'n 370 euro. De HTC One M9 had tijdens haar introductie een verkoopadviesprijs van 749 euro. HTC heeft nog geen uitspraken gedaan of de HTC One M9s ook in Europa en Nederland uitgebracht zal worden. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de eventuele komst van de HTC One M9s naar Europa en Nederland, meld u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk.

Meer informatie en alle specifcaties van de nieuwe HTC One M9s zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One M9s overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie