Fairphone 2 krijgt als eerste smartphone ter wereld een 10 voor repareerbaarheid

19-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Fairphone 2, een smartphone met Nederlandse roots, heeft van het Amerikaanse iFixit als eerste smartphone ter wereld een 10 als rapportcijfer gekregen voor haar repareerbaarheid. Nooit eerder deelde iFixit een dergelijk hoge score uit.

Het Amerikaanse iFixit, een bekende website die handleidingen samenstelt hoe gebruikers zelf hun elektrische apparaten kunnen repareren en hier ook gereedschappen voor verkoopt, heeft voor het eerst in geschiedenis een 10 als rapportcijfer gegeven aan een smartphone voor haar 'repareerbaarheid'. Dit cijfer is gegaan naar de Fairphone 2, een eerlijke en duurzame smartphone met Nederlandse roots.

Fairphone 2 krijgt hoogste score voor repareerbaarheid
Fairphone 2 krijgt hoogste score voor repareerbaarheid

De materialen waarvan de Fairphone 2 zijn gemaakt, hebben een eerlijke oorsprong. Zo worden geen grondstoffen uit conflictgebieden gebruikt. De Fairphone wordt vervolgens geproduceerd onder goede en gezonde omstandigheden voor productiemedewerkers. Veel elektronica van vandaag de dag wordt vooral in China door straatarme Chinezen geproduceerd onder vaak erbarmelijke omstandigheden.

De Fairphone 2 is ook duurzamer en dus beter voor het milieu, aangezien gebruikers zelf gemakkelijk bij de componenten van het toestel kunnen en dus ook relatief eenvoudig zelf reparaties aan het toestel kunnen uitvoeren. Daardoor zou het toestel ook een langere levensduur moeten bieden. Deze claim van Fairphone is nu onderstreept door iFixit.

De Fairphone 2 is deels modulair samengesteld zodat gebruikers zelf in de toekomst hardware kunnen vervangen voor betere hardware. Ook kunnen gebruikers erg gemakkelijk bij alle componenten om bijvoorbeeld een defect beeldscherm zelf te vervangen.

De Fairphone 2 beschikt over een 5 inch groot Full HD beeldscherm en aangedreven wordt door de Qualcomm Snapdragon 801 processor, een 2,3 GHz quad-core processor. De processor wordt ondersteund met 2 gigabyte werkgeheugen. Voorts heeft de smartphone 32 gigabyte opslagcapaciteit en is uitgerust met een MicroSD geheugenkaartslot.

De Fairphone 2 heeft verder een primaire 8-megapixelcamera aan de achterzijde ook beschikt over een 2-megapixel frontcamera.

De Fairphone 2 wordt sinds dit najaar uitgeleverd aan alle klanten die het toestel in de voorverkoop hebben gekocht. Het toestel draait direct uit de doos op Android 5.1 Lollipop, momenteel één de nieuwste versie van Android.

Meer informatie en alle specificaties van de Fairphone 2 zijn verzameld op onze Fairphone 2 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie