'Geheugenkaartslot komt terug in de Samsung Galaxy S7'

'Geheugenkaartslot komt terug in de Samsung Galaxy S7'

23-11-2015  |  admin, Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Opnieuw is informatie opgedoken waaruit zou blijken dat de aankomende Samsung Galaxy S7, die waarschijnlijk begin 2016 gepresenteerd gaat worden, voorzien zal gaan worden van een MicroSD geheugenkaartslot.

Samsung heeft dit jaar flink kritiek gekregen op het feit dat het bedrijf de Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+ niet meer heeft voorzien van een geheugenkaartslot. In plaats daarvan heeft Samsung dezelfde marketing strategie als Apple geadopteerd en heeft drie uitvoeringen van de toestellen uitgebracht met 32, 64 of 128 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, waarbij grotere uitvoeringen uiteraard ook (aanzienlijk) duurder zijn.

Samsung blijkt met deze keuze minder goed weg te komen dan Apple. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de Samsung Galaxy S7, waarvan de introductie begin 2016 al verwacht wordt, daarom weer uitgerust zal worden met een MicroSD geheugenkaartslot. Dat stelt het Italiaanse HD Blog op basis van eigen bronnen.

Het is niet de eerste keer dat wordt gesuggereerd dat de Samsung Galaxy S7 weer uitgerust zal worden met een geheugenkaartslot. Al in de eerste geruchten over de Galaxy S7, die dit jaar al bijzonder vroeg op gang kwamen in september, werd al de voorspelling gedaan dat het MicroSD geheugenkaartslot zou gaan terugkeren in de Galaxy S7.

In de afgelopen weken en maanden is al opvallend veel gespeculeerd en uitgelekt over de Samsung Galaxy S7. De jongste geruchten van begin dit jaar stellen dat de Samsung Galaxy S7 zo'n 10 procent goedkoper gaat worden dan de huidige Galaxy S6. De lagere prijs zou Samsung vooral helpen om meer Galaxy S7 toestellen af te zetten in opkomende markten zoals China en India.

Geruchten uit midden oktober stellen verder dat de Galaxy S7 uitgerust zal worden met een Force Touchscreen, hetzelfde type beeldscherm dat nu ook door Apple wordt gebruikt in de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Verder wordt verondersteld dat Samsung de Samsung de Galaxy S7 in tegenstelling tot haar Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge in twee uitvoeringen uitbrengen. Er komt een uitvoering die aangedreven zal worden door Samsung's eigen Exynos 8 processor en een uitvoering die zal draaien om de ondertussen ook al veel besproken Qualcomm Snapdragon 820 processor.

Eerder werd al opgetekend dat Samsung de uitvoering met de Qualcomm Snapdragon 820 processor wil gaan uitbrengen op de Amerikaanse- en de Chinese markt. Het Europese model van de Samsung Galaxy S7 zal aangedreven gaan worden door de Exynos 8 processor.

Daarmee lijkt Samsung weer terug te keren naar haar oorspronkelijke verdeling, waarbij een deel van haar Galaxy S modellen van een Qualcomm processor werden voorzien en een deel van haar Galaxy S modellen van een eigen Exynos processor. Dit paste Samsung als laatste toe bij de Samsung Galaxy S5.

Dit jaar was dit officieel ook de bedoeling om de huidige Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge uit te brengen in twee uitvoeringen, echter heeft Samsung begin dit jaar besloten enkel haar eigen Exynos 7 processor te gebruiken aangezien de huidige Qualcomm Snapdragon 810 processor met oververhittingsproblemen te kampen had.

Al opvallend veel details van de Samsung Galaxy S7 uitgelekt

Begin september lekte daarnaast uit dat Samsung de nieuwe Galaxy S7 ontwikkelt onder de codenaam 'Project Lucky'. De huidige Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden destijds ontwikkeld onder de codenaam 'Project Zero'. De codenaam 'Lucky' verwijst direct naar de naam 'Galaxy S7' die Samsung's volgende vlaggenschip gaat krijgen. Bijna over de hele wereld staat immers het cijfer 7 bekend als het getal voor geluk.

Samsung heeft dit jaar behoorlijk wat kritiek gekregen op het feit dat de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, de Samsung Galaxy Note 5 en ook de Samsung Galaxy S6 Edge+ geen geheugenkaartslot meer hebben. Daardoor zijn gebruikers verplicht eventueel een duurder model aan te schaffen met meer interne opslagcapaciteit, terwijl het extra bedrag wat hiervoor betaalt moet worden niet in verhouding staat tot de prijs van een vergelijkbare geheugenkaart. Volgens recente geruchten zal Samsung haar nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge weer gaan voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot.

Tot slot wordt gespeculeerd dat de Galaxy S7 waarschijnlijk voorzien gaat worden van een 20-megapixel ISOCELL camera. Deze camera wordt ontwikkeld onder de projectnaam 'All Lens Cover'. Wat hiermee bedoeld wordt is momenteel nog niet geheel duidelijk, al zou het kunnen suggereren dat de Galaxy S7 een (automatisch) afsluitbare lens krijgt of wellicht de mogelijkheid krijgt om additionele lenzen aan de Galaxy S7 te koppelen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie