BlackBerry test Exynos 7 processor van Samsung voor toekomstige smartphone

24-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De kans bestaat dat BlackBerry in de nabije toekomst een smartphone gaat introduceren die aangedreven wordt door de Exynos 7 processor van Samsung, dezelfde processor die nu de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+ aandrijft.

Bij benchmarker GFXBench is een benchmark opgedoken van een onbekend BlackBerry toestel die momenteel luistert naar het typenummer 'Blackberry STV100-1'. De benchmark geeft een interessant inzicht in de keuken van BlackBerry waar momenteel al gewerkt wordt aan nieuwe smartphones die in de toekomst gepresenteerd zullen gaan worden.

GFXBench benchmark van de BlackBerry STV100-1
GFXBench benchmark van de BlackBerry STV100-1

Opvallend detail aan de Blackberry STV100-1 is dat deze smartphone draait op de Exynos 7 processor van Samsung. Dit is opmerkelijk aangezien tot op heden nog geen andere westerse smartphone fabrikanten gebruik hebben gemaakt van de Exynos 7 processor.

Dat BlackBerry dit mogelijk wel gaat doen is logisch. BlackBerry en Samsung werken al lange tijd intensief samen. Daarnaast staat de Exynos 7 processor momenteel bekend als de snelste smartphone processor in de markt. Samsung gebruikt deze processor onder andere in de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Edge+.

De benchmark laat verder een behoorlijk indrukwekkende smartphone zien. Het toestel is volgens de benchmark uitgerust met een 2K / Quad HD beeldscherm van 5,1 inch. De processor heeft 3 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking en in het toestel zou een interne opslagcapaciteit van 32 gigabyte zitten.

Op cameragebied is het BlackBerry toestel uitgerust met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel front-camera.

Een extra interessant detail is dat ook de Blackberry STV100-1 draait op Android 5.1.1 Lollipop, wat betekent dat BlackBerry na de BlackBerry Priv (BlackBerry's eerste Android smartphone) aan nog meer Android smartphones werkt.

Vorige week dook al informatie op over de BlackBerry Vienna. Volgens de geruchten zou dit het tweede BlackBerry toestel zijn die draait op Android. Of de nu uitgelekte benchmark toebehoort aan de BlackBerry Vienna is niet bekend, maar zou wel voor de hand liggen.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10