Microsoft onthult 'back-to-basic' Nokia 230 en Nokia 230 Dual SIM

25-11-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft heeft vandaag de 'back-to-basic' Nokia 230 en Nokia 230 Dual SIM gepresenteerd. In een markt waarin het nagenoeg alleen nog maar smartphone is wat de klok slaat, zijn de Nokia 230 en Nokia 230 Dual SIM een verademing voor iedereen die geen samrtphone wil hebben.

Gewoon kunnen bellen en sms'en, af en toe een foto maken en, natuurlijk ook kunnen Facebooken en Twitteren. Voor heel veel mensen is deze functionaliteit meer dan voldoende. Helaas blijkt maar al te vaak dat goedkope smartphones niet voldoen aan de verwachtingen. Door beperkte specificaties lopen gebruikers al snel tegen problemen en beperkingen aan. In dergelijke situaties komen de vandaag gepresenteerde Nokia 230 en Nokia 230 Dual SIM in beeld. Back to basic, een normale mobiele telefoon met speciale apps voor Facebook en Twitter tegen een bijzonder scherpe prijs.

Nokia 230 / Nokia 230 Dual SIM
Nokia 230 / Nokia 230 Dual SIM

De Nokia 230 en Nokia 230 Dual SIM beschikken over reguliere numerieke druktoetsen, iets waarop veel mensen vandaag de dag nog steeds sneller kunnen typen dan op een touchscreen. Daarbij beschikken beide toestellen over de toegang tot diverse populaire sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Daarnaast is het ook mogelijk om applicaties zoals Skype en Facebook Messenger op de Nokia 230 / 230 Dual SIM te installeren.

Over mobiel internet gesproken: De Nokia 230 kan zelfs zonder internet bundel veilig voor mobiel internet gebruikt worden. Dankzij vele optimalisaties consumeert de Nokia 230 zo min mogelijk dataverkeer waardoor de kosten voor mobiel internet beperkt blijven. Uiteraard blijft een databundel altijd wel interessant indien veelvuldig van mobiel internet gebruik gemaakt wordt.

Het beeldscherm van de Nokia 230 heeft een grote van 2,8 inch en beschikt over een resolutie van 320 x 240 pixels. Met de 1200 mAh accu moet het toestel het 23 dagen in standby tijd weten te overleven en kan er 23 uur non-stop worden gebeld.

De Nokia 230 is voorzien van een simpele 2 megapixel fixedfocus camera. De resolutie van deze camera is natuurlijk niet te vergelijken met de grootte van foto's van dure smartphones, maar toch belooft de Nokia 230 duidelijke plaatjes af te leveren die meer dan groot genoeg zijn om gedeeld te worden via bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Omdat de foto's een minder hoge resolutie hebben, zijn de foto's ook kleiner in datavolume en dus ook goedkoper om te versturen via een mobiele internetverbinding.

Aan de voorzijde van de Nokia 230 is een VGA frontcamera geplaatst. Zelfs de frontcamera is voorzien van een LED flitser zodat onder alle licht omstandigheden goede selfies geschoten kunnen worden.

Het prijskaartje van de Nokia 230 is misschien nog wel het meest opvallende aspect van het toestel. De Nokia 230 moet namelijk vanaf begin volgend jaar voor omgerekend slechts 62 euro in de winkel komen te liggen en zal beschikbaar komen in het zwart en in het wit. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:

Nokia 230 overzichtspagina
Nokia 230 Dual SIM overzichtspagina


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie