LG gaat veel besproken LG V10 ook in Nederland uitbrengen

01-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf de veel besproken LG V10 - met dubbel beeldscherm - ook in Nederland gaat uitbrengen. De bijzondere smartphone komt vanaf begin janari in Nederland in de winkels te liggen.

LG Benelux heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat de LG V10, die begin oktober al in Zuid Korea werd gepresenteerd, vanaf begin januari ook in Nederland in de winkels zal komen te liggen. De LG V10 is een bijzondere smartphone. Het toestel is namelijk voorzien van twee beeldschermen en heeft een ongekend sterke schokbestendige behuizing.

De LG V10 is voorzien van twee beeldschermen aan de voorzijde
De LG V10 is voorzien van twee beeldschermen aan de voorzijde

De LG V10 blijkt een zeer robuuste smartphone te zijn. Het toestel is gemaakt van een stevige soort roestvrij staal afgewerkt met rubberen elementen voor extra grip en stoot bestendigheid. Volgens LG is het toestel door een onafhankelijke partij getest op valbestendigheid. Tijdens de valtests liet men het toestel onder diverse hoeken vanaf een hoogte van 1,20 meter vallen. Al deze tests wist het toestel te overleven.

Twee beeldschermen

Maar het is niet alleen de stevigheid en de roestvrijstalen behuizing die de LG V10 bijzonder maakt. Het toestel is namelijk naast haar 5,7 inch grote QHD / 2K beeldscherm ook nog eens voorzien van  een tweede rechthoekig beeldscherm van 2,1 inch met een resolutie van 1040 x 160 pixels. Dit tweede beeldscherm is boven het reguliere beeldscherm geplaatst en wordt als 'notificatiescherm' gebruikt. Een klein beeldscherm verbruikt namelijk aanzienlijk minder energie dan een groot beeldscherm.

De toepassingen van dit beeldscherm zijn eindeloos. Zo kunnen in stand-by op dit beeldscherm notificaties en berichten gelezen worden. Maar ook wanneer het grote beeldscherm in gebruik is voor bijvoorbeeld het kijken naar een video, kunnen notificaties op het kleine beeldscherm in beeld gebracht worden. Het kleine beeldscherm kan daarnaast ook gebruikt worden voor bedieningselementen of het snel starten van applicaties.

LG V10
LG V10

3 camera's

Naast het tweede beeldscherm zijn maar liefst twee 5-megapixel frontcamera's in de LG V10 terug te vinden. Hiermee wil LG het mogelijk maken om 'breedbeeld selfies' te kunnen maken. De software in de smartphone legt de foto's die door beide camera's gemaakt worden automatisch over elkaar heen waardoor breedbeeld foto's ontstaan.

Aan de achterzijde van de smartphone is een dezelfde 16-megapixelcamera te vinden die ook is gebruikt in de LG G4. De camera beschikt onder andere over optische beeldstabilisatie. Laser autofocus, zoals op de LG G4, lijkt ook aanwezig te zijn in de LG V10, zo valt op te maken uit de afbeeldingen van de LG V10.

De technische kant

Onder de motorkap van de LG V10 draait eveneens dezelfde processor als in de LG G4 en de eerder deze week gepresenteerde LG Nexus 5X: de Qualcomm Snapdragon 808 processor. Dit is een zogenaamde 'hexa-core processor' bestaande uit een snelle 1,8 GHz dual-core processor en een energiezuinige 1,4 GHz quad-core processor. De procerssor heeft maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking. Voorts is de smartphone standaard al voorzien van 64 gigabyte interne opslagcapaciteit. Daarbij is ook nog een MicroSD kaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 2 terrabyte.

LG V10 vanaf januari verkrijgbaar in Nederland
LG V10 vanaf januari verkrijgbaar in Nederland

Vanaf januari in Nederland

De LG V10 komt begin januari in Nederland in de kleur 'Space Black' in de winkels te liggen voor een verkoopadviesprijs van 699 euro. LG is samen met haar verkooppartner Coolblue vandaag al begonnen met de voorverkoop van de LG V10. Wie het toestel in december bestelt bij Coolblue in de voorverkoop, krijgt het toestel op 1 januari al geleverd. Vanaf 1 januari gaat de LG V10 officieel in Nederland in de verkoop.

Meer informatie en alle specificaties van de LG V10 zijn verzameld op onze uitgebreide LG V10 overzichtspagina. Wilt u direct op de hoogte gebracht worden zodra de LG V10 in Nederland in de verkoop is gegaan, meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie