'Samsung Galaxy Note 5 vanaf januari verkrijgbaar in Europa'

04-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Meerdere bronnen melden dat Samsung heeft besloten de Samsung Galaxy Note 5 alsnog in Europa uit te gaan brengen. Het toestel gaat volgens meerdere bronnen vanaf januari in Groot Brittannië in de verkoop en zal in de dagen en weken daarna in heel Europa beschikbaar gaan komen.

Met grote verbazing werd in augustus van dit jaar gereageerd op het nieuws dat de Samsung Galaxy Note 5 niet in Europa zou gaan uitbrengen. In plaats daarvan heeft Samsung tot op heden enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Europa op de markt gebracht. Reden om de Galaxy Note 5 niet in Europa te verkopen zou volgens Samsung zijn dat het segment waarin beide toestellen vallen in Europa 'te klein' is en Europeanen geen gebruik maken van de S-Pen stylus, zou zou uit onderzoek van Samsung gebleken zijn.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Boze tongen beweren al sinds de introductie van de Galaxy Note 5 dat Samsung slechts 'doet alsof' ze het toestel niet in Europa gaat uitbrengen. Het zou een marketingstunt zijn om de populariteit van het toestel aan te wakkeren. Aanhangers van deze complot theorie lijken nu mogelijk toch gelijk te gaan krijgen, want de doorgaans goed geïnformeerde website Android Central en het wat minder bekende Gadgette melden nu onafhankelijk van elkaar dat de Samsung Galaxy Note 5 vanaf januari 2016 in Europa in de verkoop zal gaan.

Volgens beide sites zal de Samsung Galaxy Note 5 als eerste in Groot Brittannië op de markt gaan komen. Hier moet het toestel al in januari beschikbaar komen. De rest van Europa zou de smartphone iets later gaan krijgen, maar de sites noemen beide 'Begin 2016' als het moment van de Europese release van de Galaxy Note 5. Samsung zelf heeft de berichtgeving nog niet bevestigd.

In oktober doken ook al berichten met een gelijke strekking op. Toen meldde Roemense bronnen dat Samsung zou overwegen de Galaxy Note 5 in Europa uit te brengen. De uitkomst van deze overweging lijkt nu duidelijk te zijn en het antwoord is een 'ja' geworden.

Samsung zelf gaf bij de presentatie van de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ al aan dat de Galaxy Note 5 'dit jaar' niet in Europa uitgebracht zou gaan worden. Dat liet natuurlijk nog de weg vrij voor een introductie van het toestel in 2016. Daarnaast was de Samsung Galaxy Note 5 begin september wel prominent aanwezig op de IFA in Berlijn.

Er zijn al langer aanwijzingen dat de Samsung Galaxy Note 5 uiteindelijk toch in Europa uitgebracht gaat worden. Zo is al in augustus bij Bluetooth SIG, een keuringsinstantie die zich bezig houdt met het certificeren van bluetooth apparaten, een document is opgedoken waarin Europese varianten van de Samsung Galaxy Note 5 worden genoemd.

Het typenummer van Europese smartphones van Samsung krijgt meestal de toevoeging 'F'. Het typenummer van de Samsung Galaxy Note 5 is 'SM-N920'. Bij Bluetooth SIG komt in documenten het typenummer 'SM-N920F' voor, wat wijst op een uitvoering van de Samsung Galaxy Note 5 voor Europa.

Meer informatie en alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 5 zijn verzameld op onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 5 overzichtspagina. Ook heeft GSM Helpdesk de inschrijving voor de Samsung Galaxy Note 5 geopend en kunt u zich inschrijven op een gratis reminder die uitgestuurd wordt indien de Samsung Galaxy Note 5 in Nederland in de winkels wordt gespot.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie