Opvolger Samsung Galaxy Note 5 krijgt beeldscherm van 6 inch

08-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Voor het eerst sinds drie generaties Galaxy Note smartphones, gaat Samsung in 2016 de opvolger voor de huidige Galaxy Note 5 voorzien van een nog groter beeldscherm met een diameter van 6 inch.

De afgelopen drie jaar is veel veranderd aan de Samsung Galaxy Note serie, maar één ding is gelijk gebleven: het beeldscherm formaat. De Samsung Galaxy Note 3, Galaxy Note 4 en ook de Galaxy Note 5 hebben allen een beeldscherm van 5,7 inch. Na deze 'pauze' gaat het formaat van het beeldscherm van de opvolger voor de huidige Galaxy Note 5 weer flink omhoog en gaat de 6 inch aantikken.

3D model van de nieuwe Samsung Galaxy S7
3D model van de nieuwe Samsung Galaxy S7

Vanuit producenten van accessoires zoals hoesjes en cases zijn nauwkeurige details over de nieuwe Samsung Galaxy S7 serie naar buiten gekomen. Samsung deelt doorgaans al in een vroeg stadium details over de vormgeving van nieuwe Samsung smartphones met accessoiremakers zodat deze ervoor kunnen zorgen dat accessoires beschikbaar zijn zodra de nieuwe toestellen gepresenteerd worden. Via de accessoiremaker ITSkins heeft de doorgaans goed geïnformeerde website GSM Arena interessante details over de nieuwe Galaxy S7 lijn ontvangen.

Volgens ITSkins komt Samsung volgend jaar met twee Galaxy S7 modellen. Eén toestel krijgt een lengte van 143.37 mm, een breedte van 70.8 mm en een dikte van 6.94 mm. Dit is nagenoeg gelijk aan de huidige Samsung Galaxy S6, wat suggereert dat ook de Galaxy S7 een beeldscherm van 5,1 of wellicht 5,2 inch gaat krijgen.

Interessanter zijn de afmetingen van een tweede toestel in de Galaxy S7 familie. Volgens ITSkins werkt Samsung namelijk ook aan een smartphone met een lengte van 163.32 mm, een breedte van 82.01 mm en een dikte van 7.82 mm. Daarmee is deze smartphone 2 cm langer, 1,2 cm breder en 1 mm dikker dan de normale Galaxy S7. Een dergelijk groot verschil kan alleen bestaan op het moment dat het beeldscherm aanzienlijk groter is. Calculaties gaan dan ook uit van een beeldscherm van maar liefst 6 inch in diameter, wat direct de speculaties aanwakkert dat dit mogelijk al de opvolger is voor de Samsung Galaxy Note 5 of de Samsung Galaxy S6 Edge+

Naast afmetingen heeft ITSkins op basis van de gegevens van Samsung ook 3D modellen gemaakt van de nieuwe toestellen. Deze 3D modellen laten een deel van de vormgeving zien en enkele details die van belang zijn voor accessoiremakers.

Model van alle aanzichten van de nieuwe Samsung Galaxy S7
Model van alle aanzichten van de nieuwe Samsung Galaxy S7

Op basis van de 3D modellen van ITSkins, lijkt het erop dat de vormgeving van de nieuwe Samsung Galaxy S7 weinig gaat afwijken van de vormgeving van de huidige Samsung Galaxy S6. Twee kleine details vallen echter op. De hometoets is in het 3D model niet langer ovaal-vormig, maar rechthoekig. Dit suggereert dat het beeldscherm van de normale Galaxy S7 mogelijk iets groter wordt zonder dat het formaat van de smartphone veranderd.

Een ander opvallend detail is dat er een sleufje aan de zijkant van het toestel zichtbaar is. Het gaat hier waarschijnlijk om het simkaartslot. Op de Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+ bevond dit simkaartslot zich nog aan de bovenzijde van het toestel. Helaas is geen tweede slot te zien, wat de geruchten tegenspreekt dat Samsung de nieuwe Galaxy S7 serie weer met een MicroSD geheugenkaartslot zou gaan uitvoeren.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie