'Huawei ontwikkelt tweede Nexus smartphone'

'Huawei ontwikkelt tweede Nexus smartphone'

14-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Na de introductie van de Huawei Nexus 6P, de eerste Nexus smartphone die door Huawei is ontwikkeld, is Huawei naar verluidt nu al bezig met de ontwikkeling van een tweede Nexus smartphone die waarschijnlijk in het najaar van 2016 gepresenteerd gaat worden.

Volgens de Chinese analist Pan Jiutang, die eerder al over correctie informatie bleek te beschikken over de huidige Huawei Nexus 6P, werkt Huawei ondertussen ook al aan een tweede Nexus smartphone. Dit toestel wordt waarschijnlijk in het najaar van 2016 gepresenteerd.

Aangezien de ontwikkeling van de smartphone zich nog in een erg vroeg stadium bevind, is nog niet veel informatie over het toestel bekend. Wel meldt Pan dat de volgende Nexus smartphone aangedreven zal worden door de Qualcomm Snapdragon 820 chipset

Het gebruik van de Snapdragon 820 processor is logisch aangezien de huidige Nexus 6P wordt aangedreven door haar voorganger, de Snapdragon 810 chipset. Het is dan ook niet bekend of Pan zich baseert op eigen bronnen of dat Pan een 'logische voorspelling' heeft gedaan. Wel worden de uitspraken van Pan serieus genomen omdat Pan in het verleden al vaker heeft bewezen over correcte informatie rondom Huawei te beschikken.

Dit jaar bracht Huawei met de Nexus 6P haar eerste Nexus smartphone uit. Nexus smartphones worden ontwikkeld door Google in nauwe samenwerking met specifieke hardware fabrikanten. Naast de Nexus 6P van Huawei bracht Google samen met LG dit jaar ook de LG Nexus 5X uit, alweer de derde Nexus smartphone uit de fabrieken van LG.

Google brengt jaarlijks één of meerdere Nexus smartphones en / of tablets uit die voorzien zijn van de nieuwste Android versie. De hardware van deze toestellen is geheel geoptimaliseerd om de nieuwste functies van Android volledig tot hun recht te laten komen. Zo heeft het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem nu bijvoorbeeld standaard ondersteuning voor vingerafdrukscanners en een USB Type-c poort. Zowel de Nexus 6P als de Nexus 5X hebben dan ook een vingerafdrukscanner en een USB Type-c poort.

Bijkomend voordeel van Nexus smartphones is dat deze toestellen altijd als eerste de nieuwste Android versie krijgen. Google belooft de toestellen altijd minimaal 2 jaar up-to-date te houden.

De volgende Nexus introductie wordt op zijn vroegst pas in het najaar van 2016 verwacht, mogelijk gelijktijdig met de komst van Android N, de volgende versie van het Android besturingssysteem.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie