LG G Flex 2 krijgt geen opvolger in 2016

15-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De begin dit jaar gepresenteerde LG G Flex 2, gekenmerkt door een gebogen beeldscherm, krijgt in 2016 geen opvolger. De verkoopresultaten van het toestel zouden flink achter zijn gebleven bij de verwachtingen.

LG komt in 2016 niet meer met een nieuwe telg in de LG G Flex serie, zo melden Koreaanse media. In november 2013 intoduceerde LG met de LG G Flex haar eerste smartphone met een gebogen beeldscherm. Dit toestel werd in januari van dit jaar opgevolgd door de LG G Flex 2.

LG G Flex2 heeft een gebogen scherm
LG G Flex2 heeft een gebogen scherm

De verkoopresultaten van de LG G Flex en LG G Flex 2 zijn naar verluidt behoorlijk achtergebleven op de verkoop verwachtingen die LG had. Om die reden zou LG besloten hebben om in 2016 niet opnieuw met een derde generatie voor de LG G Flex familie te komen. In Nederland is de LG G Flex 2 bijna niet meer verkrijgbaar. In minder dan 9 maanden tijd is de verkoopprijs van het toestel met meer dan 400 euro gedaald.

De LG G Flex 2 en de LG G Flex konden zich qua specificaties meten met andere high-end smartphones. Door het vroege introductiemoment van de LG G Flex 2 in januari van dit jaar en de komst van de LG G4 in april raakte de LG G Flex 2 al snel ondergesneeuwd door alle andere 'flagship smartphones' van LG zelf maar ook van andere merken. De LG G Flex 2 is daarmee al vrij snel in de vergetelheid geraakt.

Kenmerkend voor de LG G Flex 2 is dat het beeldscherm van de smartphone over de lengte van het toestel is gebogen. Volgens LG brengt dit 'ergonomische design' de microfoon dichter bij de mond waardoor deze nog beter in staat is om het geluid op te pikken. Daarnaast ligt de LG G Flex 2 vanwege haar curve beter in de hand dan een conventionele smartphone.

Gebogen beeldscherm

Het beeldscherm in de LG G Flex 2 is wat kleiner geworden dan het beeldscherm in de eerste G Flex. In de nieuwe G Flex2 heeft LG een flexibel beeldscherm van 5,5 inch gebruikt in plaats van het 6 inch grote beeldscherm in de eerste G Flex. Ondanks dat het beeldscherm wat kleiner (en handzamer) is geworden, is de resolutie van het beeldscherm van de G Flex 2 hoger (Full HD) ten opzichte van de beeldschermresolutie van de eerste LG G Flex (720p HD).

De achterkant van de LG G Flex2 is krasvast
De achterkant van de LG G Flex2 is krasvast

De achterzijde van de LG G Flex2 is voorzien van een speciale zelf-helende coating. Wanneer er door het dagelijkse gebruik kleine krasjes ontstaan in de achtercover, verdwijnen deze dankzij de coating naar verloop van tijd vanzelf.

Wereldprimeur

De LG G Flex2 was begin dit jaar 's werelds eerste smartphone die werd aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Deze processor is de meest beruchte processor tot nu toe geworden, aangezien de processor in veel toestellen oververhittingsproblemen had. De LG G Flex 2 had hier overigens naar verluidt geen last van.

De Snapdragon 810 processor van de LG G Flex 2 wordt begeleidt door 2 gigabyte aan werkgeheugen. Voorts heeft de LG G Flex 2 een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte dat verder uitgebreid kan worden met MicroSD geheugenkaarten. Bijzonder detail is daarbij dat - ondanks dat deze nog niet bestaan - de LG G Flex2 overweg kan met MicroSD geheugenkaarten van maar liefst 2 terrabyte.

13-megapixelcamera met Laser Auto Focus
13-megapixelcamera met Laser Auto Focus

Specificaties

De specificaties van de LG G Flex 2 lijken in diverse opzichten op de specificaties van de nu bijna twee jaar oude LG G3, wat ook verklaart waarom de LG G Flex 2 mogelijk geen hardloper is geworden. Zo is ook de LG G Flex 2 voorzien van dezelfde 13-megapixelcamera met optische beelstablisatie én Laser Auto Focus. Aan de voorzijde van de LG G Flex 2 is een 2.1-megapixel frontcamera geplaatst.

Doordat de LG G Flex 2 wat kleiner is dan haar voorganger is ook de accu wat 'kleiner' met een capaciteit van 3.000 mAh. Net als het toestel is ook de accu 'gebogen' in het toestel en dankzij speciale technieken kan deze accu super snel opgeladen worden. In minder dan 40 minuten tijd kan de accu al voor de helft volgeladen worden.

De LG G Flex2 beschikt over een 3.000 mAh accu
De LG G Flex2 beschikt over een 3.000 mAh accu

Prijs en beschikbaarheid

De LG G Flex 2 is sinds maart van dit jaar in Nederland verkrijgbaar. Het toestel werd geïntroduceerd met een verkoopadviesprijs van maar liefst 699 euro. Ondertussen is de prijs van het toestel al gigantisch gedaald. Op dit moment is de LG G Flex 2 nog op beperkte schaal verkrijgbaar en gaat nu al over de toonbank voor bedrage onder de 270 euro. Meer informatie en een volledig overzicht van alle specificaties van de LG G Flex2 zijn verzameld op onze LG G Flex2 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie