Netflix introduceert vernieuwde universele Windows 10 app

Netflix introduceert vernieuwde universele Windows 10 app

17-12-2015  |  de redactie  |  Diensten


Netflix heeft een nieuwe versie van de Windows 10 app in de Windows Store geplaatst. Met deze update krijgt de gebruiker een verbeterde 'experience' en werkt de app nu op verschillende devices die Windows draaien door gebruik te maken van het Universal Windows Platform

Met het Universal Windows Platform (UWP) kunnen ontwikkelaars gemakkelijk één app maken die te gebruiken is op alle schermformaten en type apparaten: desktop, laptop, tablet en smartphone. De app herkent door het UWP het type apparaat en scherm en past de weergave hier op aan.

De update voor Windows 10 bevat vele visuele verbeteringen. Zo worden er grote afbeeldingen (artwork) getoond als je door series en films bladert waar je meer informatie over wilt lezen. 

Ook is er de integratie met livetiles op je startmenu. Zo krijg je daar afbeeldingen voorgeschoteld van series die je verder kunt gaan bekijken. Cortana is nu eveneens geïntegreerd in de Netflix app en maakt het mogelijk om via gesproken commando's te zoeken.

Netflix blijft naar eigen zeggen hard werken aan verbeteringen en nog meer nieuwe features. De ondersteuning voor smartphones die op Windows 10 draaien volgt later. Maar dankzij het UWP kunnen ze toekomstige Windows smartphones eenvoudiger ondersteunen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie