Bijzondere en extreem uitgebreide BlackBerry Priv verkrijgbaar in Nederland

21-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De BlackBerry Priv, de bijzondere en extreem uitgebreide nieuwe smartphone van BlackBerry waarmee het bedrijf de afgelopen weken al in diverse landen hoge ogen heeft weten te gooien, is nu ook beschikbaar in Nederland.

BlackBerry heeft de langverwachte en veel besproken BlackBerry Priv nu ook eindelijk uitgebracht in Nederland. Al maanden voor haar officiële introductie in november gaf BlackBerry regelmatig zelf informatie vrij over haar nieuwste toestel, waarmee de komst van de BlackBerry Priv geen verrassing meer was. Dat maakt deze smartphone echter niet minder bijzonder.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is in veel opzichten een bijzondere smartphone en wordt door velen gezien als de spannendste smartphone van 2015. De BlackBerry Priv wordt namelijk gekenmerkt door een zeer groot beeldscherm van 5,4 inch met een hoge QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels), is extreem dun en heeft een uitschuifbaar QWERTY toetsenbord. Daarmee kent de BlackBerry Priv een uniek design in de huidige smartphonemarkt.

Hoogwaardige prestaties

Qua specificaties behoort de BlackBerry Priv tot de meest uitgebreide smartphones van dit moment. Onder de motorkap draait bijvoorbeeld de Qualcomm Snapdragon 808 processor die onder andere ook de LG G4, de LG Nexus 5X en de Microsoft Lumia 950 aandrijft. De Qualcomm Snapdragon 808 processor is een 64-bit hexa-core processor opgebouwd uit een 1,8 GHz dual-core processor en een 1,4 GHz quad-core processor. In de BlackBerry Priv wordt deze processor ondersteund met 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Standaard is de BlackBerry Priv voorzien van 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Daarbij beschikt de smartphone ook nog over een geheugenkaartslot voor MicroSD geheugenkaarten met een capaciteit van maximaal 2 terabyte.

Camera

Ook op cameragebied is de BlackBerry Priv bijzonder. Het toestel is namelijk uitgerust met een door Schneider-Kreuznach gecertificeerde 18-megapixelcamera. Deze camera beschikt over optische beeldstabilisatie (OIS) en is in staat om 4K video opnames te maken. De camera heeft verder een Dual-tone LED flitser tot haar beschikking. Aan de voorzijde van de BlackBerry Priv is een 2-megapixelfrontcamera geplaatst.

Bijzondere vormgeving

Ondanks het uitschuifbare toetsenbord is de BlackBerry Priv opvallend dun gebleven. Het toestel meet een dikte van slechts 9,4 mm. Dat maakt het extra bijzonder dat de BlackBerry Priv óók nog is voorzien van één van de krachtigste accu's die tot op heden in een smartphone is gebruikt. De accu van de BlackBerry Priv meet namelijk een capaciteit van maar liefst 3.410 mAh.

Eerste BlackBerry met Android

De BlackBerry Priv is de eerste smartphone van BlackBerry die draait op het Android besturingssysteem. Het toestel zal uit de doos draaien op Android 5.1 Lollipop. BlackBerry heeft reeds aangekondigd dat het toestel maandelijks (veiligheids)updates gaat ontvangen en spoedig ook een update gaat krijgen naar de nieuwe Android 6.0 Marshmallow versie van het Android besturingssysteem. Volgens BlackBerry is de Priv de veiligste Android smartphone van dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

De BlackBerry Priv is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland in het zwart voor een verkoopadviesprijs van € 779,00 bij onderstaande (web)winkels. Meer informatie en alle specificaties over de BlackBerry Priv zijn verzameld op onze uitgebreide Blackberry Priv overzichtspagina. Wilt u de BlackBerry Priv combineren met een abonnement, bezoek dan voor gratis en onafhankelijk abonnementsadvies onze abonnement-adviespagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie