'Video toont vroeg prototype Apple iPhone 7'

'Video toont vroeg prototype Apple iPhone 7'

22-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het duurt nog minimaal 9 maanden voordat de verwachte Apple iPhone 7 in de winkels zal komen te liggen, maar nu al lijkt de eerste video uitgelekt te zijn waarin het nieuwe model iPhone getoond wordt.

Het lijkt erop dat de eerste beelden zijn uitgelekt van de nieuwe Apple iPhone 7. Het is behoorlijk uniek dat de beelden in zo'n vroeg stadium al uitlekken, want de introductie van de Apple iPhone 7 wordt niet eerder dan september 2016 verwacht. Toch lijkt het te gaan om authentieke beelden die naar verluidt gemaakt zijn bij Foxconn, het assemblagebedrijf van Apple.

In de video toont een Foxconn medewerker een productiemodel van de Apple iPhone 7. In de video zijn opmerkelijke details zichtbaar. Zo lijkt het volledige toestel van metaal gemaakt te zijn en ontbreekt een home-knop op het toestel. Daarmee zou de Apple iPhone 7 het eerste iPhone toestel worden zonder zo'n centrale knop. Sinds begin deze maand gaat al het gerucht dat Apple de vingerafdrukscanner wil gaan integreren in het beeldscherm.

Voorts lijkt ook een ander gerucht door deze video bevestigd te worden. Eveneens begin deze maand werd gesuggereerd dat Apple met de iPhone 7 afscheid gaat nemen van de 3,5 mm audio aansluiting. Op het productiemodel dat in de video wordt getoond, lijkt deze aansluiting inderdaad afwezig te zijn. Bij de huidige generatie iPhones zat deze aansluiting aan de onderzijde, die in deze video duidelijk in beeld komt. Aan de onderzijde van de iPhone 7 lijkt alleen een lightning connector te zitten. De bovenzijde van het toestel wordt niet getoond, dus onduidelijk is of de 3,5 mm audio aansluiting alsnog aan de bovenzijde aanwezig is.

Mocht er inderdaad geen 3,5 mm audio aansluiting meer aanwezig zijn, dan moeten headsets en hoofdtelefoons voortaan via de lightning connector aangesloten worden op de iPhone. Dit heeft als voordeel dat de iPhone energie kan gaan leveren aan de hoofdtelefoon of headset, bijvoorbeeld voor ruisonderdrukking.

Ook aan de achterzijde van het toestel dat in de video wordt getoond zijn veranderingen zichtbaar ten opzichte van de huidige Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus. Zo is de camera in het midden boven het Apple logo geplaatst. Bij de huidige iPhones zit de camera in de linker bovenhoek.

Hoewel de video wereldwijd wordt gepubliceerd en serieus wordt genomen, is niet duidelijk of de video ook daadwerkelijk authentiek is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie