Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL ontvangen stabiliteitsupdate

23-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Microsoft is gestart met de uitrol van een stabiliteitsupdate naar de gloednieuwe Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL. Het is de eerste stabiliteitsupdate die Microsoft uitbrengt voor Windows 10 smartphones.

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het bedrijf begonnen is met de uitrol van een stabiliteitsupdate voor de gloednieuwe Microsoft Lumia 950 en Microsoft Lumia 950 XL.

Microsoft Lumia 950
Microsoft Lumia 950

De update is volgens Microsoft alreeds beschikbaar voor veel gebruikers van beide toestellen, maar wordt wel gefaseerd uitgerold. De beschikbaarheid van de update is regio- en netwerkafhankelijk.

Met de update verbetert Microsoft niet alleen de prestaties van de Lumia 950 en Lumia 950 XL, maar lost ook diverse kleine bugs en problemen op. Volgens Microsoft is in de update de werking van MicroSD geheugenkaarten verbeterd. Ook zijn beide toestellen na de update in staat de beeldscherm helderheid beter aan te passen op de lichtomstandigheden.

Microsoft Lumia 950 XL
Microsoft Lumia 950 XL

De update lost verder problemen met de camera en met het afspelen van 4K / Ultra HD video's op. Zo is ontdekt dat de camera van de Lumia 950 en Lumia 950 XL onder donkere licht omstandigheden veel ruis vertoonden. Bij het afspelen van 4K / uHD video's verschenen bij sommige gebruikers strepen in beeld. Beide problemen zijn in deze update opgelost. 

De nieuwe toestellen van Microsoft geven automatisch een melding wanneer een update beschikbaar is. Gebruikers kunnen ook handmatig op updates controleren door te gaan naar Instellingen > Update & beveiliging > Telefoon update > Controleer op updates.

Microsoft verspreidt de update zogenaamd 'over the air' wat inhoud dat gebruikers van de Lumia 950 en Lumia 950 XL de update direct op hun toestel kunnen downloaden en installeren, zonder tussenkomst van een computer.

Over de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn de twee paradepaardjes van Microsoft van dit moment. Beide toestellen zijn sinds eind november verkrijgbaar in Nederland. De toestellen zijn erg spectaculair qua specificaties. Zoals de namen van beide toestellen al aangeven zit er vooral een verschil in formaat. De Lumia 950 heeft een 5,2 inch groot beeldscherm, de Lumia 950 XL een 5,7 inch beeldscherm. Beide toestellen hebben een 2K / QHD beeldschermresolutie.

Microsoft Lumia 950 (links) en Microsoft Lumia 950 XL (rechts)
Microsoft Lumia 950 (links) en Microsoft Lumia 950 XL (rechts)

Beide toestellen worden aangedreven door zeer snelle processoren en zijn de eerste smartphones ter wereld met 'vloeistof koeling'. Beide toestellen beschikken verder over een krachtige accu en een hoogwaardige 20-megapixel PureView camera. De toestellen draaien uiteraard op het gloednieuwe Windows 10 Mobile besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn sinds eind november verkrijgbaar in Nederland. De Lumia 950 heeft een verkoopadviesprijs van 599 euro, de Lumia 950 XL heeft een verkoop adviesprijs van 699 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Lumia 960 en Lumia 950 XL zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's.

Microsoft Lumia 950 overzichtspagina
Microsoft Lumia 950 XL overzichtspagina
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie