HTC presenteert HTC One X9

28-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft tijdens de kerstdagen in China de HTC One X9 gepresenteerd, een uitgebreide smartphone met een zeer scherpe verkoopprijs van omgerekend 340 euro.

Terwijl in het westen kerst werd gevierd, heeft HTC in China tijdens 'onze' kerstdagen de HTC One X9 gepresenteerd. De komst van het toestel was al geen verrassing meer. Al sinds maart van dit jaar zijn regelmatig details over het toestel naar buiten gekomen.

HTC One X9 officieel gepresenteerd in China
HTC One X9 officieel gepresenteerd in China

De HTC One X9 is qua hardware een typsiche Chinese smartphone. HTC heeft vooralsnog niets bekend gemaakt over een release van de HTC One X9 buiten China, al zou de smartphone qua hardware en vooral vanwege haar verkoopprijs ook op westerse markten goed kunnen presteren.

Zoals eerder ook al was uitgelekt, heeft de HTC One X9 een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm. Het toestel wordt aangedreven door een 2,2 GHz Helio X10 octa-core processor van MediaTek en heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen en 32 gigabyte aan opslagcapaciteit. De interne opsalgcapaciteit is uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte.

Op cameragebied is de HTC One X9 uitgerust met een primaire camera van 13-megapixel en een 5-megapixel front-camera. Uit het keuringsrapport is verder op te maken dat het toestel 170 gram weegt en 153,9 bij 75,9 mm meet. Het toestel is 7,99 mm dik.

De HTC One X9 heeft in China een verkoopadviesprijs van 2.399 Yuan gekregen, omgerekend op dit moment zo'n 337 euro. Mocht HTC de One X9 ook buiten China uit gaan brengen, dan ligt het voor de hand dat de introductieprijs in Europa rond tussen de 450 en 500 euro zal liggen. HTC heeft overigens nog geen uitspraken gedaan over de eventuele release van de HTC One X9 buiten China. Meer informatie over- en alle specificaties van de HTC One X9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One X9 overzichtspagina.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie