Edge screen op Galaxy S6 Edge(+) krijgt meer functionaliteit

28-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Android 6.0 Marshmallow update die Samsung in ontwikkeling heeft voor onder andere de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+, gaat aanzienlijk meer functionaliteit toevoegen aan het zogenaamde 'Edge screen'.

Hoewel de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+ qua vormgeving erg mooie toestellen zijn om te zien, klagen veel gebruikers dat het 'dure' gebogen beeldscherm qua functionaliteit weinig toevoegt aan beide smartphones. Die klacht bestaat eigenlijk al sinds de introductie van de Samsung Galaxy Note Edge in 2014 en is tot op heden door Samsung nooit echt serieus genomen.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen
Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S6 Edge+ is aan beide zijden van het toestel over de rand gebogen

Op dit moment is Samsung bezig met de ontwikkeling van een Android 6.0.1 Marshmallow update voor de Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+ en lijkt de kritiek nu pas echt serieus te nemen. Het zogenaamde 'Edge screen', het afgeronde gedeelte van het beeldscherm van de Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+, krijgt met de Android 6.0.1 Marshmallow update aanzienlijk meer functionaliteit, zo meldt SamMobile.

Tot op heden was voor de Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+ alleen de zogenaamde 'People Edge' en de 'Apps Edge' beschikbaar. Hiermee konden snelkoppelingen naar vijf favoriete contactpersonen en vijf favoriete apps aangemaakt worden op het Edge screen. Bij binnenkomende berichten of telefoongesprekken van één van de vijf favoriete contactpersonen, licht het Edge screen vervolgens ook op in de ingestelde kleur van die betreffende contactpersoon. Met dit alles is de functionaliteit van het Edge screen echter vrij beperkt.

In de Android 6.0.1 Marshmallow zit aanzienlijk meer functionaliteit voor het Edge screen, zo blijkt uit nieuwe informatie. Naast de People Edge en de Apps Edge, komt er nu ook een paneel voor 'My Places' met daarop de meest recent gebruikte apps. Verder wordt er een 'Tasks Edge' toegevoegd met snelkoppelingen naar relevante apps. Ook bevat de Android 6.0.1 Marshmallow update een 'Quick Tools Edge' met locatie- en kompas informatie en snelkoppelingen naar de S Planner, het weer, Twitter trends, Yahoo Finance en Yahoo Sports.

De nieuwe functionaliteit voor het Edge screen komt beschikbaar in de Android 6.0.1 Marshmallow update die Samsung momenteel al in bèta aan het testen is met een groep Samsung gebruikers. Samsung zal medio januari deze Android 6.0.1 Marshmallow update uit gaan rollen naar het grote publiek.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie