CEO HTC: '2016 wordt een spannend jaar'

CEO HTC: '2016 wordt een spannend jaar'

29-12-2015  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De CEO van HTC voorspelt dat 2016 een spannend jaar voor HTC gaat worden. Hoewel de uitspraken negatief uitgelegd kunnen worden, ziet Wang vooral de positieve kant van haar opmerking.

In reactie op uitspraken van een vooraanstaande analist van Reuters, die stelt dat HTC mogelijk het jaar 2016 niet meer zal overleven, heeft HTC topvrouw Cher Wang verklaard dat HTC in 2016 én daarna een belangrijke speler zal blijven in de smartphonemarkt. Wel geeft Wang toe dat 2016 een spannend jaar zal gaan worden voor HTC. Deze uitspraak kan zowel positief als negatief uitgelegd worden.

HTC heeft eerder dit jaar Cher Wang aangesteld als de nieuwe CEO van HTC, nadat onder leiding van Peter Chow de resultaten van HTC flink terugliepen. Wang heeft de moeilijke taak HTC weer op het juiste spoor te brengen.

Ondertussen heeft HTC flinke wijzigingen doorgevoerd in haar portfolio. In Azië, en dan met name de Chinese markt, probeert HTC met uitgebreide maar scherp geprijsde smartphones de concurrentie aan te gaan met Chinese smartphone fabrikanten.

In westerse landen focust HTC vooral op haar high-end modellen. Zo komt HTC ongetwijfeld in het eerste kwartaal van 2016 met een opvolger voor de huidige HTC One M9, die logischerwijs HTC One M10 zal gaan heten. Naast haar 'paradepaardje' zet HTC in westerse markten een 'smal portfolio' aan middenklasse toestellen op de markt waarmee value for money wil bieden.

2016 wordt ook het jaar van Virtual Reality en wearables voor HTC. Samen met partner Valve zal HTC in 2016 de HTC Vive op de markt brengen, een revolutionaire VR-bril. Op het gebied van wearables werkt HTC samen met sportmerk Under Amour en zal in 2016 'onderscheidende' wearables uit gaan brengen.

Door de strategie en het product portfolio aan te passen op iedere markt, hoopt HTC vanaf 2016 weer de weg naar boven te gaan vinden en daarmee te bewijzen dat analisten dit maal geen gelijk hebben met hun uitspraken en voorspellingen.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie