Huawei brengt Huawei Mate S met 'press touch' alsnog uit in de Benelux

04-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft alsnog de uitvoering van de Huawei Mate S met Force Touchscreen uitgebracht in de Benelux. Het bedrijf verkoopt het toestel vanaf deze week via haar eigen verkoopkanaal 'vMall'.

Huawei is 2016 gestart met het uitbrengen van de Force Touch-uitvoering van de Huawei Mate S in de Benelux. Het toestel luistert naar de naam 'Huawei Mate S Press Touch'. Het bedrijf biedt deze 'speciale' uitvoering van de Mate S aan via haar eigen verkoopkanaal 'vMall'. De Huawei Mate S werd in september 2015 tijdens de IF in Berlijn werd gepresenteerd, Het toestel zonder Force touchscreen was al sinds midden oktober 2015 verkrijgbaar in Nederland. Lange tijd leek het erop dat de uitvoering met het Force Touchscreen (drukgevoelig beeldscherm) nooit in de Benelux uitgebracht zou gaan worden.

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Hoewel Huawei tijdens haar presentatie de Huawei Mate S presenteerde als 's werelds eerste smartphone met een zogenaamd 'force touchscreen' - uiteraard om Apple voor te zijn - bleken de eerste modellen van de Huawei Mate S die Huawei sinds oktober 2015 verkoopt niet over deze force-touchtechnologie te beschikken. De uitvoering van de Mate S die Huawei nu via haar eigen verkoopkanaal aanbiedt beschikt wel over een Full HD AMOLED beeldscherm met een diameter van 5,5 inch en 'Force Touch technologie'. Huawei noemt dit 'press touch'.

Dankzij dit 'press touch'-touchscreen is het beeldscherm van de Huawei Mate S in staat om te 'voelen' hoe hard op het beeldscherm geduwd wordt. Tijdens de presentatie van de Mate S liet Huawei een voorbeeld zijn waarbij het gewicht van een sinaasappel werd gewogen middels het Force Touchscreen.

De Huawei Mate S met press touch technologie wijkt qua overige specificaties niet af van de normale Huawei Mate S. Het toestel is een behoorlijk uitgebreide smartphone die wordt aangedreven door de 64-bit Kirin 935 processor (bestaande uit een 2,2 GHz en een 1,5 GHz quad-core processor).

Opnieuw een 13-megapixelcamera in de Huawei Mate S
Opnieuw een 13-megapixelcamera in de Huawei Mate S

De Huawei Mate S een 13-megapixelcamera. Daarbij beschikt het toestel over optische beeldstabilisatie zodat het toestel in staat is betere foto's en rustigere video's te maken onder hobbelige of donkere omstandigheden. De resolutie van de frontcamera bedraagt 8 megapixel. Daarbij heeft Huawei een lampje aan de voorzijde van de smartphone geplaatst die zorgt voor zacht licht tijdens het maken van een selfie. 

De vingerafdrukscanner in de Huawei Mate S is flink verbeterd ten opzichte van de eerste vingerafdrukscanner die Huawei in 2014 toepaste in de Huawei Mate 7. Deze zou 100 procent sneller en 100 procent gevoeliger zijn dan de vingerafdrukscanner in de Huawei Ascend Mate 7.

Het design van de Huawei Mate S is volgens Huawei beter dan de vormgeving van de Apple iPhone 6 Plus
Het design van de Huawei Mate S is volgens Huawei beter dan de vormgeving van de Apple iPhone 6 Plus

Qua design lijkt de Huawei Mate S sterk op de Apple iPhone 6(S) Plus. Huawei heeft het echter naar eigen zeggen 'beter gedaan' dan Apple. Net als de iPhone 6 Plus heeft ook de Mate S een 5,5 inch groot beeldscherm. Het toestel van Huawei is echter in de lengte bijna 1 centimeter korter, door het ontbreken van de home-toets onder het beeldscherm en een compactere bovenzijde van de Mate S.

Huawei gebruikt in haar Mate S ook diverse design technieken die we afgelopen jaren al vaker in andere smartphones hebben gezien. Zo past Huawei de diamond-cut technologie toe op de randen van het toestel, zodat het de smartphone dunner oogt.

Het 2,5D curved beeldscherm houdt bij Huawei in dat de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond
Het 2,5D curved beeldscherm houdt bij Huawei in dat de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond

Ook vinden we in de Huawei Mate S een zogenaamd 2,5D curved beeldscherm terug. Van een curved beeldscherm zoals bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy S6 Edge+ is echter zeker geen sprake. Het beeldscherm zelf is zo recht als een lineaal. Alleen de randjes van het beeldschermglas zijn afgerond, waardoor het beeldscherm op het toestel lijkt te liggen.

Op het oog stereo speakers onderin het toestel blijken geen stereo speakers te zijn
Op het oog stereo speakers onderin het toestel blijken geen stereo speakers te zijn

De Huawei Mate S is voorzien van een nano-coating met waterafstotende eigenschappen. Dankzij deze coating is de Huawei Mate S bestand tegen de inwerking van vocht die onder normale omstandigheden en bij normaal gebruik kunnen ontstaan. Onderstreept moet echter worden dat de Huawei Mate S zeker niet waterdicht is.

De Force Touch-uitvoering van de Huawei Mate S is deze week in de verkoop gegaan in Huawei's eigen webwinkel 'vMall' en komt mogelijk binnen enkele dagen tot weken bij reguliere winkels en webwinkels in de schappen te liggen. De Huawei Mate S met Force Touchscreen is de meest uitgebreide uitvoering van de Mate S met 128 gigabyte interne opslagcapaciteit en 3 gigabyte werkgeheugen. Dat maakt het toestel ook erg prijzig: Huawei vraagt in haar eigen webwinkel 799 euro voor deze uitvoering van de Huawei Mate S. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei Mate S Press Touch zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei Mate S Press Touch overzichtspagina.

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie