LG onthult LG K7 en LG K10 in de nieuwe K-serie voor smartphones

05-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vooruitlopend op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft LG een nieuwe smartphone serie onthult. De namen in deze nieuwe serie beginnen met de letter 'K'. Gelijktijdig met de bekendmaking van deze 'K-serie' heeft LG ook de eerste twee smartphones in deze serie onthuld: de LG K7 en de LG K10.

Morgen openen in Las Vegas de deuren van de Consumer Electronics Show (CES), een grote beurs op het gebied van consumenten elektronica en feitelijk de Amerikaanse tegenhanger van de IFA in Berlijn die ieder jaar in september plaats vindt. Net als de IFA grijpen fabrikanten ook de CES aan voor product introducties.

LG presenteert nieuwe K-series smartphones
LG presenteert nieuwe K-series smartphones

Nieuwe smartphone-serie

LG heeft vooruitlopend op deze beurs een nieuwe serie smartphones aangekondigd. De serie gaat luisteren naar de naam 'K-series'. Smartphones in deze serie zijn herkenbaar aan de letter 'K' waarmee de namen van de toestellen beginnen.

Gedurende 2016 zal LG in deze K-serie diverse smartphones gaan onthullen. De eerste aanzet heeft LG reeds gedaan, want gelijktijdig met de aankondiging van de K-serie heeft LG twee smartphones in deze K-serie gepresenteerd: De LG K7 met een 5 inch groot beeldscherm en de LG K10 met een 5,3 inch groot beeldscherm.

In lijn met het portfolio van LG van vorig jaar, volgt de LG K7 de LG Spirit van vorig jaar op. De LG K10 kan gezien worden als een opvolger voor de LG Magna.

Design

De nieuwe K-series smartphones worden gekenmerkt door de nieuwe 'glossy pebble designfilosofie' van LG. Daarmee hebben de smarpthones een moderne look en zijn zowel qua design als qua prijs gericht op de jongere doelgroep.

Het glossy pebble design is gecomplementeerd met LG’s nieuwe 2.5D Arc Glass voor een glad en naadloos design, wat mogelijk is doordat de zijkanten van de K Series smartphones vrij zijn van knoppen. Net als LG's premium smartphones hebben de LG K7 en de LG K10 ook zogenaamde 'back-buttons' aan de achterzijde van beide toestellen.

LG K10
LG K10

LG K10

De LG K10 is het toestel met de meest uitgebreide specificaties van de twee smartphones die LG in de K-series heeft gepresenteerd. De LG K10 wordt gekenmerkt door een behoorlijk groot beeldscherm van 5,3 inch en een HD (720p) beeldschermresolutie.

De LG K10 komt in een 3G en een 4G uitvoering. Tussen beide uitvoeringen zitten enkele verschillen. De 4G uitvoering van de LG K10 met ondersteuning voor 4G netwerken wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core processor, heeft 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte interne opslagcapaciteit. Deze uitvoering beschikt verder over een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera.

De 3G uitvoering van de LG K10 heeft een 1,3 GHz quad-core processor, maar moet het doen met iets minder wergeheugen (1,5 gigabyte) en minder opslagcapaciteit (8 gigabyte). In plaats van een 13-megapixelcamera is de 3G uitvoering van de LG K10 uitgevoerd met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde. Net als de 4G uitvoering heeft de 3G uitvoering wel gewoon een 8-megapixel frontcamera.

LG K7
LG K7

LG K7

De LG K7 belooft een interessant geprijsde smartphone te worden met een prima formaat. De LG K7 heeft namelijk een beeldscherm van 5 inch met een resolutie van 480 x 854 pixels.

Net als de LG K10 heeft LG ook van de LG K7 een goedkopere 3G uitvoering en een iets duurdere 4G uitvoering. Ook bij de LG K7 zijn er enkele verschillen tussen de 3G en de 4G uitvoering.

De 4G uitvoering van de LG K7 wordt aangedreven door een 1,1 GHz quad-core processor met 1,5 gigabyte werkgeheugen. Daarbij beschikt het toestel over 16 gigabyte aan interne opslagcapaciteit en een 8-megapixelcamera aan de achterzijde. De frontcamera heeft een resolutie van 5-megapixel

De 3G uitvoering van de LG K7 wordt aangedreven door een 1,2 GHz quad-core processor met 1 gigabyte aan werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit van de 3G uitvoering van de LG K7 bedraagt 8 gigabyte. Daarbij is de 3G uitvoering van de LG K7 zowel aan de voor als aan de achterzijde voorzien van een 5-megapixelcamera.

Beschikbaarheid

De LG K7 en de LG K10 komen medio dit voorjaar in Nederland in de winkels te liggen. LG heeft op dit moment nog geen prijzen voor de toestellen gecommuniceerd. Op onderstaande overzichtspagina's zijn alle specificaties van de LG K7 en de LG K10 verzameld en in beeld gebracht. Zowel voor de 3G- als de 4G-uitvoering van beide toestellen is een overzichtspagina beschikbaar.

LG K7 overzichtspagina
LG K7 4G overzichtspagina
LG K10 overzichtspagina
LG K10 4G overzichtspagina

Onderaan deze pagina is het mogelijk om in te schrijven voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk waarmee u op de hoogte gebracht wordt zodra het toestel van uw keuze in Nederland in de winkels wordt gespot.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie