Tech-insider onthult details Samsung Galaxy S7

Tech-insider onthult details Samsung Galaxy S7

05-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De bekende tech-insider Evan Blass heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd waarin hij veel nog onbekende details van de verwachte Samsung Galaxy S7 onthult.

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge worden waterdicht en beschikken over een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 200 gigabyte. Dat belooft tech-insider Evan Blass in een uitgebreid artikel op Venture Beat. Blass doet zijn uitspraken op basis van eigen bronnen. Blass heeft een zeer goede reputatie als het gaat om informatie over nieuwe nog niet gepresenteerde producten.

Samsung heeft bij de ontwikkeling van de 'huidige' Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge opmerkelijke keuzes gemaakt. Zo zijn beide toestellen niet waterdicht en beschikken niet over een Micro SD geheugenkaartslot. Hierdoor konden gebruikers de opslagcapaciteit van het toestel niet uitbreiden. De voorganger van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (de Samsung Galaxy S5) was wel waterdicht en beschikte wel over een geheugenkaartslot. 

Beeldscherm

Volgens Evan Blass zal de 'normale uitvoering' van de Samsung Galaxy S7 net als haar voorganger een 5,1 inch groot beeldscherm krijgen. De Samsung Galaxy S7 Edge krijgt volgens Blass een 5,5 inch groot beeldscherm dat over beide randen van het toestel is gebogen. De resolutie van het beeldscherm blijft met 1440 x 2560 pixels gelijk aan de beeldschermresolutie van de huidige Galaxy S6 familie.

Accu

Zowel de Samsung Galaxy S7 als de Samsung Galaxy S7 Edge krijgen een grotere accu. De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S7 zou omhoog gaan naar 2.600 mAh. De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S7 Edge zou op 3.600 mAh komen te liggen.

Processor

Zoals eerder al was uitgelekt gebruikt Samsung twee verschillende processoren in haar Galaxy S7 familie. In bepaalde regio's in de wereld brengt Samsung de Galaxy S7 op de markt met haar eigen Exynos 8 processor, in andere regio's voert Samsung haar Galaxy S7 modellen met de Qualcomm Snapdragon 820 processor.

Ongeacht de gebruikte processor zijn alle Galaxy S7 modellen voorzien van 4 gigabyte werkgeheugen. Daarbij komen de toestellen op de markt in uitvoeringen met 32 en 64 gigabyte opslagcapaciteit. Of er ook een 128 gigabyte uitvoering zal komen is nog niet bekend.

Camera

Blass meldt zeer opmerkelijke details over de camera van de Samsung Galaxy S7 familie. De resolutie van de camera zou namelijk omlaag gaan van 16-megapixel naar 12-megapixel. Natuurlijk zegt resolutie niets over de kwaliteit van foto's en video's, maar Samsung heeft in het verleden altijd al bewezen op cameragebied de beste prestaties weg te kunnen zetten. Het verlagen van de resolutie van de camera is dus vreemd.

Door de lagere resolutie camera, zou de camera niet langer uitsteken, zoals dat nu wel het geval is bij de Galaxy S6 familie. Daarnaast krijgt de camera een nog grotere lensopening van f/1.7.

Aankondiging

Blass bevestigd op basis van zijn bronnen dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge tijdens het aankomende Mobile World Congress (22-25 februari) gepresenteerd zullen gaan worden. De toestellen komen in maart in de winkels te liggen in het wit, zwart en goud. Over prijzen heeft Blass nog geen uitspraken gedaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10