Casio onthult 'onverwoestbare' smartwatch met uithoudingsvermogen van 1 maand

07-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Horlogefabrikant Casio heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een ongekend robuuste smartwatch gepresenteerd die dankzij een ingenieuze technologie een uithoudingsvermogen heeft tot wel één maand op één acculading.

Zoals al in juli 2015 werd voorspeld, is horlogemaker Casio nu ook in de markt voor smartwatches gestapt. Het Japanse bedrijf, vooral bekend van haar horloges en rekenmachines, heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas met de 'Casio WSD-F10' haar eerste smartwatch gepresenteerd.

Casio WSD-F10
Casio WSD-F10

De Casio WSD-F10 is niet zomaar een smartwatch. Het slimme horloge heeft diverse unieke eigenschappen ten opzichte van de smartwatches die momenteel al op de markt verkrijgbaar zijn. Zo is de Casio WSD-F10 de eerste smartwatch die een MIL-810 certificering heeft gekregen. Deze van oorsprong Amerikaanse Militaire standaard, garandeert dat de Casio WSD-F10 extreem robuust is en daarmee stoot- en valbestendig is.

Android Wear

De Casio WSD-F10 is een volwaardige smartwatch. Het horloge draait namelijk op het Android Wear besturingssysteem. Om alle functionaliteiten van de smartwatch te kunnen gebruiken, is de Casio WSD-F10 voorzien van een nagenoeg rond kleurenbeeldscherm van 1,32 inch in diameter en met een resolutie van 320 x 300 pixels. Net als de Motorola Moto G smartwatch is het beeldscherm van de Casio WSD-F10 niet helemaal rond. Aan de onderzijde van het beeldscherm is een kleine uitsparing aanwezig.

Dual-layer display

Groot probleem van de meeste smartwatches op dit moment is dat zij dagelijks opgeladen moeten worden en in diverse gevallen op één acculading het einde van de dag niet kunnen halen, doordat de compacte horloges weinig ruimte overlaten voor een grotere accu. Casio heeft dit probleem op een vernuftige manier opgelost.

De Casio WSD-F10 heeft een dual-layer beeldscherm
De Casio WSD-F10 heeft een dual-layer beeldscherm

Het beeldscherm van de Casio WSD-F10 is opgebouwd uit twee lagen. De onderste laag wordt gevormd door het kleurenbeeldscherm. Daar overheen heeft Casio ook nog een monochroom beeldscherm geplaatst, die bij gebruik van het kleurenbeeldscherm transparant is.

Op het moment dat een langer uithoudingsvermogen wenselijk is, kan het kleurenbeeldscherm uitgezet worden en kunnen alle functies en sensoren van de smartwatch uitgeschakeld worden. Hierna heeft het horloge een uithoudingsvermogen tot wel één maand op één acculading.

Buitensport

Casio richt haar Casio WSD-F10 smartwatch op fanatieke buiten sporters. De smartwatch is uitgerust met diverse sensoren waarmee buitensporters hun activiteiten kunnen loggen, maar ook sensorinformatie kunnen inzien voor hun activiteiten. Zo is de Casio WSD-F10 uitgerust met een gyrosocoop, een druksensor en een kompas.

Het horloge is waterdicht en kan gegarandeerd tot een diepte van 50 meter gebruikt worden. Duikers kunnen dankzij de druksensor zien hoe diep zij duiken. Ook klimmers kunnen dankzij de druksensor een inschatting maken hoe hoog zij zitten.

Prijs en beschikbaarheid

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Casio bekend gemaakt dat de Casio WSD-F10 smartwatch vanaf april in de Verenigde Staten op de markt moet gaan komen. Casio heeft nog niet gesproken over een release van de smartwatch buiten de VS. In de Verenigde Staten krijgt de robuuste smartwatch van Casio een verkoopadviesprijs van 500 dollar, omgerekend zo'n 465 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie