'Design wordt de belangrijkste vooruitgang voor de Microsoft Lumia 650'

07-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al geruime tijd is bekend dat Microsoft een vierde Windows Phone smartphone in de pijplijn heeft zitten. De Microsoft Lumia 650 belooft vooral op het gebied van vormgeving een upgrade te gaan krijgen ten opzichte van haar voorganger.

Nog dit kwartaal wordt de introductie van de Microsoft Lumia 650 verwacht, de logische opvolger voor de Microsoft Lumia 640 van vorig jaar. Tech-insider Evan Blass meldt dat de Lumia 650 qua specificaties nauwelijks zal gaan afwijken van het model van vorig jaar, maar wel een flinke 'upgrade' gaat krijgen qua vormgeving.

Foto van een prototype van de Microsoft Lumia 650
Foto van een prototype van de Microsoft Lumia 650

Volgens Blass krijgt de Microsoft Lumia 650 hetzelfde 5 inch grote LCD beeldscherm als haar voorganger. Ook de resolutie van het beeldscherm blijft met 720 x 1280 pixels gelijk. Ook het werkgeheugen van 1 gigabyte en de 8-megapixelcamera zullen hun 'come-back' gaan maken op de Lumia 650. Het meest bijzonder is het gegeven dat zelfs de processor gelijk blijft aan de huidige Lumia 640. Microsoft zou opnieuw gebruik maken van de Qualcomm Snapdragon 210 processor.

Stap terug

Op enkele andere details gaat de Lumia 650 er zelfs op achteruit ten opzichte van haar voorganger. Zo krijgt het nieuwe toestel een accu met een capaciteit van 'slechts' 2.000 mAh in plaats van de 2.500 mAh accu in de Lumia 640. In ruil voor het inleveren van accu capaciteit zou de Lumia 650 overigens wel voorzien zijn van de mogelijkheid tot draadloos opladen.

De kop moet de kont verkopen

Het lijkt erop dat bij de nieuwe Lumia 650 de kop de kont moet gaan verkopen. Het toestel zou volgens Blass namelijk heerlijk in de hand liggen en heeft een prachtige afwerking. Bronnen van Blass stellen zelfs dat de Lumia 650 qua design en afwerking zelfs mooier zou zijn dan de luxe en high-end Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL.

Introductie tijdens MWC?

Volgens Blass zal de Microsoft Lumia 650 nog dit kwartaal door Microsoft gepresenteerd gaan worden en moet ook nog voor het einde van dit kwartaal in de eerste landen in de winkels komen te liggen. Een introductie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona lijkt het meest voor de hand te liggen aangezien Microsoft het Mobile World Congress vorig jaar heeft aangegrepen voor de introductie van de voorganger van de Lumia 650.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie