Alle Moto-smartphones krijgen een vingerafdrukscanner in 2016

Alle Moto-smartphones krijgen een vingerafdrukscanner in 2016

12-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Motorola-eigenaar Lenovo heeft bekend gemaakt dat alle Moto-smartphones van 2016 uitgerust gaan worden met een vingerafdrukscanner. Daarmee is Lenovo de eerste fabrikant die haar volledige portfolio smartphones voorziet van vingerafdruk-beveiliging.

De opvolgers voor de Motorola Moto-smartphones krijgen in 2016 stuk voor stuk een vingerafdrukscanner. Dat heeft Lenovo bekend gemaakt. Lenovo is sinds 2014 eigenaar van de mobiele divisie van Motorola en boekt goede resultaten met haar smartphones. De Motorola Moto smartphones staan bekend om hun goede kwaliteit, scherpe prijsstelling en snelle software.

Beveiliging en mobiel betalen

Lenovo is de eerste fabrikant die een volledige portfolio smartphones van een vingerafdrukscanner voorziet. Dankzij vingerafdrukscanners kunnen gebruikers hun toestel beter beveiligen tegen ongewenst gebruik. Verder maakt een vingerafdrukscanner in combinatie met een NFC chip een smartphone geschikt om mobiele betalingen te verrichten.

Dat Lenovo alle Moto-smartphones in 2016 gaat uitrusten met een vingeradrukscanner is ingegeven door het feit dat Google ondersteuning voor vingerafdruksensoren heeft toegevoegd aan Android 6.0 Marshmallow.

Alleen grote beeldschermen

Een ander opmerkelijk nieuwtje dat Lenovo deelde over haar Moto-serie voor 2016 is dat geen enkel Moto toestel een beeldscherm kleiner dan 5 inch zal gaan krijgen. In 2015 was de Motorola Moto E het kleinste toestel met een beeldscherm van 4,5 inch. Het ligt voor de hand dat de opvolger van de Moto E in 2016 daarmee een beeldscherm van 5 inch gaat krijgen. Waarschijnlijk wordt de Moto E 2016 tijdens het aankomende Mobile World Congress in Barcelona onthuld.

Totaal gaat Lenovo ongeveer 15 smartphones uitbrengen in 2015, verdeeld over haar eigen Vibe-serie en over de Moto-serie. Lenovo heeft daarbij aangekondigd dat het bedrijf de interfaces van beide series gelijk gaat trekken. Wat dit voor gevolgen zal hebben voor de Moto-serie is nog niet bekend. De Moto-smartphones kregen de afgelopen tijd juist goede recensies vanwege hun nagenoeg originele Android interface. Dit maakte de toestellen erg snel en stelde Lenovo in staat de toestellen ook snel van updates te voorzien.

Samenvoegen

Onlangs heeft Lenovo al bekend gemaakt dat het bedrijf haar eigen smartphone serie gaat samenvoegen met de smartphoneserie van Motorola. De duurdere smartphones worden uitgebracht onder de 'Moto-serie' van Motorola, de goedkopere smartphones plaatst Lenovo in haar eigen 'Vibe-serie'. De merknaam Motorola verdwijnt helemaal van alle smartphones. De Moto-serie krijgt als toevoeging 'Moto by Lenovo'. Het beeldmerk van Motorola blijft wel op alle Moto-smartphones aanwezig.

Bron
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie