Sony brengt ongekend complete Xperia M5 alsnog uit in Nederland

14-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony heeft tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst op haar hoofdkantoor in Badhoevedorp bekend gemaakt dat het bedrijf de vorig jaar gepresenteerde Sony Xperia M5 alsnog in Nederland uit gaat brengen. Het toestel komt medio februari in de winkels te liggen.

Begin augustus vorig jaar introduceerde Sony de Sony Xperia C5 Ultra en de Sony Xperia M5. De Sony Xperia C5 Ultra is sinds vorig jaar september al verkrijgbaar in Nederland. Al tijdens de aankondiging van beide toestellen liet Sony weten dat de bijzondere Sony Xperia M5 niet in Nederland uitgebracht zou worden. Tijdens haar nieuwjaarsreceptie op het hoofdkantoor van Sony in Badhoevedorp heeft Sony bekend gemaakt dat de Sony Xperia M5 alsnog in Nederland uitgebracht zal gaan worden. Deze beslissing zal veel Sony-fans als muziek in de oren klinken.

De Sony Xperia M5 is stof- en waterdicht
De Sony Xperia M5 is stof- en waterdicht

De Sony Xperia M5 is de opvolger voor de succesvolle Sony Xperia M4 Aqua. Qua specificaties kan de Sony Xperia M5 zich meten met de high-end smartphones van Sony, waaronder de Sony Xperia Z5. Het toestel krijgt echter een aanzienlijk vriendelijkere verkoopprijs van slechts 399 euro.

High-end design

Dat de Sony Xperia M5 een goed alternatief is voor Sony's flagship-smartphones, blijkt ook uit het design. Sony heeft dezelfde 'OmniBalance' design filosofie gebruikt voor de vormgeving van de Xperia M5. Qua vormgeving lijkt het toestel daardoor sterk op de Sony Xperia Z3+. De smartphone is net als de high-end modellen daarbij ook volledig stof- en waterdicht.

De Sony Xperia M5 heeft een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Doordat Sony een zogenaamd IPS-LCD beeldscherm gebruikt, verbruikt het beeldscherm weinig energie, is erg helder en qua kleur zeer natuurgetrouw.

De Sony Xperia M5 is een uitblinker op cameragebied
De Sony Xperia M5 is een uitblinker op cameragebied

Streepje voor qua camera's

De Sony Xperia M5 heeft feitelijk zelfs een streepje voor op Sony's duurste en meest high-end smartphones. Op de eerste plaats gebruikt Sony in het toestel dezelfde 21-megapixelcamera die eerder ook in bijvoorbeeld de Sony Xperia Z3+ werd gebruikt. Dit is één van de beste camera's op de smartphonemarkt. Daarbij heeft de Sony Xperia M5 ook nog eens een 13-megapixel frontcamera, waarmee de resolutie van de frontcamera de high-end smartphones van Sony overtreft.

Veel besproken true octa-core processor

De Sony Xperia M5 wordt aangedreven door de veel besproken MediaTek Helio X10 processor. Dit is een zogenaamde 'true octa-core processor' die opgebouwd is uit maar liefst 8 'cores' van 2 GHz. Deze monsterlijk snelle processor heeft daarbij maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen tot haar beschikking.

Qua opslagcapaciteit beschikt de Sony Xperia M5 over een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte. Zoals altijd bij Sony kan deze opslagcapaciteit uitgebreid worden middels Micro SD geheugenkaarten. Het toestel ondersteunt geheugenkaarten van maximaal 200 gigabyte, momenteel ook de maximale opslagcapaciteit die verkrijgbaar is.

Uiteraard ook mét 4G

Door de gebruikte Helio X10 processor biedt de Xperia M5 ook volledige ondersteuning voor 4G netwerken. De Xperia M5 is een zogenaamd 'LTE Cat.4' toestel, waardoor de smartphone over 4G netwerken downloadsnelheden tot 150 Mbps kan behalen.

De uitgebreide specificaties van de Sony Xperia M5 worden compleet gemaakt met een 2.600 mAh accu. Naar opgaaf van Sony zou de smartphone op deze accu zonder problemen twee dagen stand-by moeten kunnen blijven staan op één acculading, zelfs bij intensief gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft bekend gemaakt dat de Sony Xperia M5 vanaf medio februari in Nederland in de winkels komt te liggen. Het toestel komt in de kleuren zwart, wit en goud en heeft een verkoopadviesprijs van 399 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de Sony Xperia M5 zijn verzameld op onze uitgebreide Sony Xperia M5 overzichtspagina.

Geïnteresseerd in de Sony Xperia M5?

Meldt u dan hieronder aan voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk en ontvang direct een mailtje zodra de Sony Xperia M5 in Nederland verkrijgbaar is.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie