Nieuwe 'back-to-basic' Nokia 230 gespot in Nederland

15-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In een markt waarin het nagenoeg alleen nog maar smartphone is wat de klok slaat, is de Nokia 230 een verademing voor iedereen die geen smartphone wil hebben. Deze nieuwe klassieke mobiele telefoon is in de eerste Nederlandse winkels gespot.

Gewoon kunnen bellen en sms'en, af en toe een foto maken en, natuurlijk ook kunnen Facebooken en Twitteren. Voor heel veel mensen is deze functionaliteit meer dan voldoende. Helaas blijkt maar al te vaak dat goedkope smartphones niet voldoen aan de verwachtingen. Door beperkte specificaties lopen gebruikers al snel tegen problemen en beperkingen aan. In dergelijke situaties komt de Nokia 230 in beeld. Back to basic, een normale mobiele telefoon met speciale apps voor Facebook en Twitter, tegen een bijzonder scherpe prijs van nog geen 65 euro. De Nokia 230 is nu verkrijgbaar bij Bol.com en zal in de komende dagen tot weken bij meer (web)winkels beschikbaar komen.

Nokia 230
Nokia 230

De Nokia 230 beschikt over reguliere numerieke druktoetsen, iets waarop veel mensen vandaag de dag nog steeds sneller kunnen typen dan op een touchscreen. Daarbij beschikt het toestel over de toegang tot diverse populaire sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Daarnaast is het ook mogelijk om applicaties zoals Skype en Facebook Messenger op de Nokia 230 te installeren.

Zuinig met mobiel dataverkeer

Over mobiel internet gesproken: De Nokia 230 kan zelfs zonder databundel veilig voor mobiel internet gebruikt worden. Dankzij vele optimalisaties consumeert de Nokia 230 zo min mogelijk dataverkeer waardoor de kosten voor mobiel internet beperkt blijven. Uiteraard blijft een databundel altijd wel interessant indien veelvuldig van mobiel internet gebruik gemaakt wordt.

Ouderwets lang uithoudingsvermogen

Het beeldscherm van de Nokia 230 heeft een grote van 2,8 inch en beschikt over een resolutie van 320 x 240 pixels. Met de 1200 mAh accu moet het toestel het 23 dagen in standby tijd weten te overleven en kan er 23 uur non-stop worden gebeld.

Eenvoudige maar doeltreffende camera

De Nokia 230 is voorzien van een simpele 2 megapixel fixedfocus camera. De resolutie van deze camera is natuurlijk niet te vergelijken met de grootte van foto's van dure smartphones, maar toch belooft de Nokia 230 duidelijke plaatjes af te leveren die meer dan groot genoeg zijn om gedeeld te worden via bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Omdat de foto's een minder hoge resolutie hebben, zijn de foto's ook kleiner in datavolume en dus ook goedkoper om te versturen via een mobiele internetverbinding.

Aan de voorzijde van de Nokia 230 is een VGA frontcamera geplaatst. Zelfs de frontcamera is voorzien van een LED flitser zodat onder alle licht omstandigheden goede selfies geschoten kunnen worden.

Prijs en beschikbaarheid

Het prijskaartje van de Nokia 230 is misschien nog wel het meest opvallende aspect van het toestel. De Nokia 230 is vandaag namelijk in de eerste Nederlandse winkels gespot met een verkoopprijs ónder de 65 euro. Uit gegevens van GSM Helpdesk blijkt dat Bol.com de eerste webwinkel is die de Nokia 230 op voorraad heeft voor 61,99 euro. Uit de voorraadgegevens blijkt dat Bol.com de Nokia 230 binnen één werkdag kan leveren. De Nokia 230 zal in de komende dagen tot weken bij meer (web)winkels beschikbaar komen.

Meer informatie en advies

Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Nokia 230 overzichtspagina. Vanwege haar enorm scherpe verkoopprijs adviseert GSM Helpdesk de Nokia 230 in alle omstandigheden los aan te schaffen, zelfs wanneer de intentie bestaat het toestel in combinatie met een abonnement te combineren. Het los aanschafffen van de Nokia 230 en daarna eventueel de losse aanschaf van een sim-only abonnement levert het meeste voordeel op. Wilt u advies bij de keuze voor een (sim-only) abonnement, gebruik dan de uitgebreide en onafhankelijke abonnement adviesfunctie van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie