Apple maakt melding van batterij-bug in Apple iPhone 6S en 6S Plus

18-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus blijken onder bepaalde omstandigheden niet het juiste batterij-percentage te laten zien.

Apple heeft bekend gemaakt dat het bedrijf dankzij tips en klachten een bug in onderzoek heeft die verantwoordelijk zou zijn voor het niet juist weergeven van het batterij percentage. Bij gebruiker van de Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus blijkt de batterij indicator te blijven hangen zodra een andere tijdzone ingesteld wordt.

De Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus hebben te kampen met een batterij-bug
De Apple iPhone 6S en Apple iPhone 6S Plus hebben te kampen met een batterij-bug

Wisselen van tijdzone waarschijnlijk de oorzaak

Dit gebeurt zowel in situaties waarbij gebruikers de tijdzone handmatig instellen alsmede in situaties waarbij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus de tijdzone zelf aanpassen op basis van de locatie van de gebruiker.

Gebruikers die met de bug geconfronteerd worden, zien dat de batterij volgens de indicator niet meer verder leeg gaat, terwijl dit uiteraard wel degelijk het geval is. Doordat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus niet de juiste hoeveelheid resterende energie weergeven, kunnen gebruikers voor verrassingen komen te staan als de batterij in hun toestel onverwacht plotseling leeg is.

Advies: opnieuw opstarten

Gebruikers die handmatig of automatisch van tijdzone wisselen, wordt geadviseerd om het toestel opnieuw op te starten wanneer gebruikers de bug opmerken. Na het opnieuw opstarten van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus bepalen beide toestellen de resterende hoeveelheid energie in de accu opnieuw en geven daarna de het resterende accu percentage wel goed weer.

Apple heeft de bug in onderzoek en zal naar verwachting binnenkort in een nieuwe iOS update een oplossing voor de bug verwerken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie