'Samsung heeft in stilte stylus-mechanisme in Galaxy Note 5 aangepast'

19-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft in stilte het mechanisme voor de stylus van de Samsung Galaxy Note 5 aangepast. Het aangepaste mechanisme voorkomt dat schade ontstaat zodra de stylus verkeerd om in het toestel wordt gestopt.

Nieuwere modellen van de Samsung Galaxy Note 5 blijken over een aangepast mechanisme voor de stylus te beschikken, zo meldt Phandroid. Daarmee heeft Samsung in stilte een probleem opgelost dat bij de eerste modellen van de Galaxy Note 5 bestond.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Kort na de introductie van de Samsung Galaxy Note 5 kreeg Samsung kritiek dat het mechanisme voor de stylus kapot ging op het moment dat de stylus per ongeluk verkeerd om in de smartphone geschoven werd. Samsung had geen beveiligingen aangebracht die moesten voorkomen dat de stylus verkeerd om in de Note 5 geschoven kon worden.

Beschadiging bij verkeerd gebruik

Zodra de stylus andersom in de Samsung Galaxy Note 5 gestopt werd, beschadigde dit het mechanisme dat detecteert of de stylus uit het toestel getrokken wordt. Hierdoor kon de Galaxy Note 5 niet meer detecteren of de stylus in het toestel zat en bij het verwijderen van de stylus de software activeren die voor de stylus nodig is.

Samsung heeft nooit toegegeven dat het zou gaan om een ontwerp- of productiefout en wees gebruikers die de stylus verkeerd om in het toestel schoven op de handleiding. Met het stilletjes aanpassen van het stylus-mechanisme lijkt Samsung toch toegegeven te hebben dat het bedrijf een foutje gemaakt heeft.

Samsung heeft stylus-mechanisme stilletjes gewijzigd. Links de nieuwe situatie en rechts de oude.
Samsung heeft stylus-mechanisme stilletjes gewijzigd. Links de nieuwe situatie en rechts de oude.

Stille wijziging

In nieuwe modellen van de Samsung Galaxy Note 5 heeft Samsung een elementje toegevoegd die ervoor zorgt dat de Stylus terugveert op het moment dat deze verkeerd om in het toestel geschoven wordt. Dit moet voorkomen dat de stylus schade veroorzaakt aan het mechanisme in de Galaxy Note 5.

Nog steeds niet in Europa beschikbaar

De Samsung Galaxy Note 5 is door Samsung vooralsnog niet in Europa uitgebracht. Eind vorig deden berichten de ronde dat de Samsung Galaxy Note 5 alsnog in Europa en de Benelux uitgebracht zou gaan worden. Tot op heden is dit helaas niet het geval. De Samsung Galaxy Note 5 is niet te min erg populair in Nederland. Op de herinneringsservice van GSM Helpdesk hebben zich ondertussen al honderden geïnteresseerden ingeschreven voor het moment dat de Samsung Galaxy Note 5 alsnog in Nederland uitgebracht zou worden. Vooralsnog houdt Samsung vol dat het toestel niet in Europa en Nederland uitgebracht zal gaan worden.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie