Fabrikanten gaan dit jaar massaal Force Touchscreens gebruiken

Fabrikanten gaan dit jaar massaal Force Touchscreens gebruiken

19-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Analisten voorspellen dat dit jaar veel toestellen gaan verschijnen met een drukgevoelig beeldscherm. Apple was vorig jaar de eerste fabrikant die een dergelijk 'Force Touchscreen', door Apple '3D Touch' genoemd, in haar Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus heeft toegepast.

De Taiwanese nieuwssite DigiTimes voorspelt op basis van haar eigen bronnen onder toeleveranciers van componenten voor smartphone fabrikanten, dat veel Aziatische smartphone merken dit jaar gebruik gaan maken van zogenaamde 'Force Touchscreens' in smartphones.

3D Touch van Apple

De Apple iPhone 6S en iPhone 6S Plus waren vorig jaar de eerste twee toestellen die een dergelijk drukgevoelig beeldscherm hebben gekregen. Apple noemt de technologie '3D Touch'. Force Touchscreens zijn in staat om te 'voelen' hoe hard op het beeldscherm wordt geduwd. Hierdoor zijn nieuwe manieren van besturing mogelijk.

Onlangs heeft Huawei de Huawei Mate 8 Press Touch uitgebracht. Dit is een uitvoering van de normale Huawei Mate 8 met als toevoeging een drukgevoelig touchscreen.

Samsung Galaxy S7

Ook van Samsung wordt verwacht dat het bedrijf een Force Touchscreen gaat toepassen in de aankomende Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. De introductie van deze toestellen wordt op 21 februari verwacht in Barcelona, daags voor de opening van het Mobile World Congress in Barcelona.

Goedkoper dan een vingerafdruksensor

Volgens DigiTimes gaan ook andere Chinese en Taiwanese smartphone fabrikanten Force Touchscreens gebruiken. De technologie zou boven het gebruik van vingerafdruksensoren gekozen worden aangezien de Force Touch technologie goedkoper is dan een vingerafdruksensor. De beweringen van DigiTimes suggereren dat ook bijvoorbeeld HTC, Asus en Acer gebruik gaan maken van Force Touchscreens.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie