Twee jaar oude HTC One M8 ontvangt Android 6.0 Marshmallow update

19-01-2016  |  Patrick Kagenaar  |  Achtergrond, Toestellen


HTC is vandaag in Nederland begonnen met de uitrol van de lang verwachte Android 6.0 Marshmallow update naar de nu twee jaar oude HTC One M8. Waarschijnlijk is dit de laatste grote update die de HTC One M8 ontvangt.

In februari is het precies twee jaar geleden dat HTC de HTC One M8 heeft gepresenteerd. Vandaag, iets meer dan een maandje voor de tweede verjaardag van de HTC One M8, is HTC in Nederland begonnen met de uitrol van de lang verwachte Android 6.0 Marshmallow update voor het toestel. Omdat de smartphone nu bijna twee jaar oud is, ligt het voor de hand dat dit de laatste grote update is die de HTC One M8 gaat ontvangen.

De HTC One M8 ontvangt Android 6.0 Marshmallow update
De HTC One M8 ontvangt Android 6.0 Marshmallow update

Meer controle over privacy

Dankzij de Android 6.0 Marshmallow update profiteert de HTC One M8 van de nieuwste functies en verbeteringen die Google in Android 6.0 Marshmallow heeft gestopt. De belangrijkste nieuwe functie is de zogenaamde 'permissie manager'. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Op die manier hebben gebruikers betere controle over hun privacy.

Energiezuiniger

Android 6.0 Marshmallow zal op de HTC One M8 ook zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. De update brengt namelijk ook de functie 'Doze' met zich mee. Deze functie optimaliseert het energieverbruik op het moment dat de HTC One M8 in stand-by staat.

Advies: alleen downloaden via Wi-Fi

Omdat het om een geheel nieuwe versie van Android gaat, is de update behoorlijk groot. De update is tussen de 1,1 en 1,2 gigabyte groot. GSM Helpdesk adviseert om die reden om de update alleen te downloaden via een Wi-Fi verbinding om extreem dataverbruik vanuit de databundel te voorkomen.

Via het instellingen menu in de HTC One M8 kan handmatig gecontroleerd worden op de beschikbaarheid van de update. Naar verloop van tijd zal de HTC One M8 ook zelf melding maken dat er een update beschikbaar is. HTC rolt gelijktijdig met de huidige Android 6.0 Marshmallow update een kleine andere update uit die vooraf gaat aan de Android 6.0 Marshmallow update. Deze kleine update maakt de HTC One M8 klaar voor de ontvangst van de grote Android 6.0 Marshmallow update.

De nieuwere HTC One M9 zal binnen enkele weken een update naar Android 6.0 Marshmallow gaan ontvangen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie