Android 6.0 Marshmallow update nu ook beschikbaar voor HTC One M9

26-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Nadat HTC vorige week al was begonnen met het uitrollen van haar Android 6.0 Marshmallow update naar de HTC One M8, is deze update nu ook voor de HTC One M9 beschikbaar.

HTC is in Nederland begonnen met de uitrol van de lang verwachte Android 6.0 Marshmallow update voor de HTC One M9. Het is de tweede grote update die de HTC One M9 ontvangt. Sinds juli vorig jaar draait de HTC One M9 op Android 5.1 Lollipop. Het toestel werd vorig jaar maart gepresenteerd met Android 5.0 Lollipop.

HTC One M9 ontvangt Android 6.0 Marshmallow update
HTC One M9 ontvangt Android 6.0 Marshmallow update

Meer controle over privacy

Dankzij de Android 6.0 Marshmallow update profiteert de HTC One M9 van de nieuwste functies en verbeteringen die Google in Android 6.0 Marshmallow heeft gestopt. De belangrijkste nieuwe functie is de zogenaamde 'permissie manager'. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie aangeven van welke systeembronnen de applicatie wel of geen gebruik mag maken. Op die manier hebben gebruikers betere controle over hun privacy.

Energiezuiniger

Android 6.0 Marshmallow zal op de HTC One M9 ook zorgen voor een beter uithoudingsvermogen. De update brengt namelijk ook de functie 'Doze' met zich mee. Deze functie optimaliseert het energieverbruik op het moment dat de HTC One M9 in stand-by staat.

Advies: alleen downloaden via Wi-Fi

Omdat het om een geheel nieuwe versie van Android gaat, is de update behoorlijk groot. De update is tussen de 1,2 en 1,3 gigabyte groot. GSM Helpdesk adviseert om die reden om de update alleen te downloaden via een Wi-Fi verbinding om extreem dataverbruik vanuit de databundel te voorkomen.

Via het instellingen menu in de HTC One M9 kan handmatig gecontroleerd worden op de beschikbaarheid van de update. Naar verloop van tijd zal de HTC One M9 ook zelf melding maken dat er een update beschikbaar is. HTC rolt gelijktijdig met de huidige Android 6.0 Marshmallow update een kleine andere update uit die vooraf gaat aan de Android 6.0 Marshmallow update. Deze kleine update maakt de HTC One M9 klaar voor de ontvangst van de grote Android 6.0 Marshmallow update.

Meer informatie over- en alle specificaties van de HTC One M9 zijn verzameld op onze uitgebreide HTC One M9 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie