'Apple iPhone 7 Plus krijgt een duo-camera'

'Apple iPhone 7 Plus krijgt een duo-camera'

28-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat dat Apple dit jaar een duo-camera gaat toepassen in een bepaald aantal Apple iPhone 7 Plus toestellen. De techniek achter duo-camera's heeft Apple in handen gekregen middels de overname van een Israëlisch bedrijf.

De vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo van KGI securities verwacht dat Apple dit jaar gaat 'experimenteren' met dubbele camera's in bepaalde uitvoeringen van de Apple iPhone 7. Ming-Chi Kuo wordt wereldwijd geroemd om zijn voorspellingen en uitspraken omdat hij in het verleden steevast over de juiste informatie rondom Apple bleek te beschikken.

Enkel voor de iPhone 7 Plus

Volgens Ming-Chi Kuo gaat Apple de duo-camera technologie alleen in de Apple iPhone 7 Plus toepassen omdat de technologie nog erg kostbaar zou zijn. Daarbij zou Apple nog niet over voldoende productiecapaciteit beschikken om alle iPhone 7 toestellen te voorzien van een dubbele camera.

De kans is volgens Ming-Chi Kuo zelfs groot dat Apple zelfs binnen de Apple iPhone 7 Plus onderscheid gaat maken tussen modellen die wel en modellen die niet de beschikking gaan krijgen over een dubbele camera. Ming-Chi Kuo houdt er rekening mee dat bijvoorbeeld alleen de duurste modellen van de iPhone 7 Plus met meer opslagcapaciteit een duo-camera gaan krijgen.

Voordelen van een duo-camera

De technologie achter de dubbele camera voor de iPhone 7 gaat er volgens Ming-Chi Kuo voor zorgen dat de foto- en videokwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Vooral onder donkere omstandigheden zou een toestel uitgerust met een dubbele camera betere foto's en video's kunnen afleveren omdat het beeld van twee camera's over elkaar heen gelegd kan worden.

De technologie zou Apple zelfs in staat stellen om haar toestellen met twee tot drie maal 'optische zoom' uit te voeren. Een vierde voordeel is dat de module voor een dubbele camera aanzienlijk dunner is dan de module van een enkele camera, wat voor de Apple iPhone 7 en naar verluidt zeer belangrijk is. Eerdere geruchten suggereerde namelijk dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus even dun of dunner gaan worden als een iPod Touch.

Apple beschikt over de technologie

De technologie achter de duo-camera heeft Apple reeds in handen. In 2015 kocht Apple het Israëlische bedrijf LinX, dat zich bezig houdt en hield met het ontwikkelen van technologieën waarmee bijvoorbeeld smartphones met twee of meer camera's uitgerust kunnen worden.

Techniek bestaat al langer en wordt al langer toegepast

De toepassing van dubbele camera's in smartphones is zeker niet nieuw. HTC en LG paste al in 2011 en 2012 een dubbele camera toe op de HTC Evo 3D en de LG Optimus 3D en de LG Optimus 3D Max. Deze toestellen waren dankzij hun dubbele camera's in staat om vanuit twee verschillende hoeken dezelfde foto's of video's te maken. Mede dankzij een speciaal 3D beeldscherm waren beide toestellen vervolgens in staat om de gemaakte foto's en video's in 3D weer te geven volgens het principe van Lenticular 3D kaarten.

Ook recentelijk hebben diverse fabrikanten nog dubbele camera's toegepast in smartphones. De gloednieuwe LG V10 heeft een dubbele camera aan de voorzijde om groothoek-selfies zonder vervorming te kunnen maken. In 2014 gebruikte HTC in de HTC One M8 een dubbele UltraPixel camera met dezelfde reden als Apple om de fotokwaliteit te verhogen. Ook Huawei past af en toe dubbele camera's toe in smartphones voor een betere foto- en videokwaliteit, zoals recentelijk in de (Huawei) Honor 6 Plus. Voorts zijn in diverse toestellen van de Chinese fabrikanten ZTE en Xolo een duo-camera terug te vinden.

Bron: 9to5mac
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10