Alle Oneplus smartphones nu zonder uitnodiging verkrijgbaar

28-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Oneplus heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf nu ook het zogenaamde 'invite systeem' voor de Oneplus X heeft geschrapt. Dat betekent dat nu alle smartphones van Oneplus zonder uitnodiging verkrijgbaar zijn.

Sneller dan verwacht heeft Oneplus vandaag bekend gemaakt dat de Chinese smartphone fabrikant stopt met het invite systeem voor de Oneplux X. Tot op heden kon de OnePlus X smartphone alleen op uitnodiging gekocht worden. Begin december schrapte Oneplus ook al het invite-systeem voor de Oneplus 2. Daarmee zijn nu alle smartphones van Oneplus (zowel de OnePlus 2 als de Oneplus X) zonder uitnodiging permanent verkrijgbaar.

Oneplus X
Oneplus X

De Oneplus X is na de Oneplus One uit 2014 en de Oneplus 2 die in juli 2015 werd gepresenteerd het derde toestel van Oneplus. De Oneplus X werd op 30 oktober 2015 gepresenteerd. Nog geen drie maanden later laat Oneplus nu al het invite-systeem voor het toestel los.

Kleinere uitvoering van Oneplus 2

De Oneplus X kan het beste getypeerd worden als de kleinere uitvoering van de Oneplus 2. In plaats van een 5,5 inch groot beeldscherm, heeft de Oneplus X een 5 inch groot beeldscherm. Daarbij maakt Oneplus nu gebruik van de AMOLED beeldschermtechnologie. Deze beeldschermtechnologie wordt door veel consumenten gewaardeerd door haar intense kleuren en lage energieverbruik. Het beeldscherm kent een Full HD beeldschermresolutie.

De Oneplus X is wordt 70 tot 130 euro goedkoper dan de Oneplus 2 en heeft een verkoopprijs van 269 euro. Om dit voor elkaar te krijgen, maakt Oneplus gebruik van de nu één jaar oude Qualcomm Snapdragon 801 processor, een 2,3 GHz quad-core processor. Ondanks dat deze processor nu al een jaar op de markt is, behoort de Snapdragon 801 nog steeds tot één van de snelste processoren van dit moment. Dit onderstreept Oneplus nog extra door maar liefst 3 gigabyte aan werkgeheugen aan het toestel toe te voegen.

Streepje voor

De Oneplus X heeft feitelijk ook nog enkele streepjes voor op de OnePlus 2. Zo is de interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte van de Oneplus X uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten van maximaal 128 gigabyte. Deze optie ontbreekt op de OnePlus 2. Ook wat betreft de frontcamera is de Oneplus X beter uitgerust met een 8-megapixelcamera in plaats van de 5-megapixelcamera in de Oneplus 2.

De Oneplus X is aan de achterzijde uitgevoerd met een 13-megapixelcamera. Daarmee heeft de primaire camera dezelfde resolutie als de de camera in de Oneplus 2. Luxe features waarover de Oneplus 2 beschikt, waaronder laser autofocus en optische beeldstabilisatie, ontbreken echter in de Oneplus X.

De Oneplus 2 was in juli van dit jaar 's werelds eerste smartphone met een USB Type-C aansluiting. Helaas heeft Oneplus dit niet doorgetrokken naar de Oneplus X. De Oneplus X heeft een conventionele Micro USB 2.0 aansluiting.

Oneplus heeft bekend gemaakt dat de Oneplus X vanaf vandaag zonder uitnodiging besteld kan worden in de webshop van Oneplus voor 269 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze Oneplus X overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie