Samsung bevestigt introductie Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge op 21 februari

01-02-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung gaat op zondag 21 februari de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge presenteren. Dat blijkt uit een teaser-video die Samsung heeft gepubliceerd.

Precies drie weken voor de verwachte introductie van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge, heeft Samsung middels de publicatie van onderstaande zogenaamde 'teaser video' bevestigd dat op zondagavond 21 februari in Barcelona een zogenaamd 'Unpacked' event plaats zal vinden. In de video brengt Samsung de hashtag '#TheNextGalaxy' in beeld, waarmee Samsung definitief heeft bevestigd dat op zondagavond 21 februari de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge gepresenteerd zullen gaan worden.

In de video wordt niet alleen gehint op '#TheNextGalaxy'. Ook Samsung's VR-bril, de Samsung Gear VR, staat centraal in de teaser video. De kans bestaat dat dit verwijst naar de manier waarop de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gepresenteerd zullen gaan worden. Mogelijk dat Samsung deze introductie geheel in Virtual Reality gaat doen. Een andere mogelijkheid is dat Samsung tijdens hetzelfde event ook nieuwe introducties rondom Virtual Reality gaat doen.

Mobile World Congress

Op maandag 22 februari, daags na de introductie van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge openen in Barcelona de deuren van het Mobile World Congress 2016. Dit is 's werelds grootste beurs en congres op het gebied van mobiele communicatie. Traditioneel wordt het MWC door veel fabrikanten aangegrepen om hun nieuwste producten te presenteren. Wat dit jaar te verwachten is op en rondom het MWC, heeft GSM Helpdesk dit weekend al op een rijtje gezet. Uiteraard stonden in dit lijstje ook al de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge.

Vermeende pers-renders van de Samsung Galaxy S7 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)
Vermeende pers-renders van de Samsung Galaxy S7 (links) en de Samsung Galaxy S7 Edge (rechts)

De publicatie van de teaser video volgt toevallig op het uitlekken van de eerste afbeeldingen van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Afgelopen weekend publiceerde de bekende tech-insider Evan Blass twee zogenoemde 'renders' van beide smartphones.

Al sinds augustus 2015 doen geruchten over de Samsung Galaxy S7 de ronde in het geruchtencircuit. Rondom de specificaties van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge lijkt ondertussen alle details al wel uitgelekt te zijn.

Vermeende pers-renders van de Samsung Galaxy S7 Edge (links) en de Samsung Galaxy S7 (rechts)
Vermeende pers-renders van de Samsung Galaxy S7 Edge (links) en de Samsung Galaxy S7 (rechts)

Beeldscherm

De 'normale uitvoering' van de Samsung Galaxy S7 zal net als haar voorganger een 5,1 inch groot beeldscherm krijgen. De Samsung Galaxy S7 Edge krijgt een 5,5 inch groot beeldscherm dat over beide randen van het toestel is gebogen. De resolutie van het beeldscherm blijft met 1440 x 2560 pixels gelijk aan de beeldschermresolutie van de huidige Galaxy S6 familie.

Accu

Zowel de Samsung Galaxy S7 als de Samsung Galaxy S7 Edge krijgen een grotere accu. De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S7 zou omhoog gaan naar 2.600 mAh. De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S7 Edge zou op 3.600 mAh komen te liggen. De screenshot van de benchmark geeft hierover overigens geen uitsluitsel.

Processor

Samsung gaat twee verschillende processoren in haar Galaxy S7 familie gebruiken. In bepaalde regio's in de wereld brengt Samsung de Galaxy S7 op de markt met haar eigen Exynos 8 processor, in andere regio's voert Samsung haar Galaxy S7 modellen met de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Welke processor Samsung voor Europese uitvoeringen van de Galaxy S7 gaat gebruiken is nog niet bekend.

Ongeacht de gebruikte processor zijn alle Galaxy S7 modellen voorzien van 4 gigabyte werkgeheugen. Daarbij komen de toestellen op de markt in uitvoeringen met 32 en 64 gigabyte opslagcapaciteit. Of er ook een 128 gigabyte uitvoering zal komen is nog niet bekend.

MicroSD geheugenkaart

Er wordt nog fel gediscussieerd of de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge over een MicroSD geheugenkaartslot zullen beschikken. Hierover zijn tegenstellende geruchten de afgelopen tijd de wereld in geholpen. Volgens Evan Blass zou de Galaxy S7 wél over een Micro SD geheugenkaartslot beschikken voor geheugenkaarten tot 200 gigabyte.

Samsung heeft bij de ontwikkeling van de 'huidige' Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge opmerkelijke keuzes gemaakt. Zo zijn beide toestellen niet waterdicht en beschikken niet over een Micro SD geheugenkaartslot. Hierdoor konden gebruikers de opslagcapaciteit van het toestel niet uitbreiden. De voorganger van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (de Samsung Galaxy S5) was wel waterdicht en beschikte wel over een geheugenkaartslot. 

Camera

De resolutie van de camera in de Galaxy S7 familie zou opmerkelijk genoeg omlaag gaan van 16-megapixel naar 12-megapixel. Natuurlijk zegt resolutie niets over de kwaliteit van foto's en video's, maar Samsung heeft in het verleden altijd al bewezen op cameragebied de beste prestaties weg te kunnen zetten. Het verlagen van de resolutie van de camera is dus vreemd.

Door de lagere resolutie camera, zou de camera niet langer uitsteken, zoals dat nu wel het geval is bij de Galaxy S6 familie. Daarnaast krijgt de camera een nog grotere lensopening van f/1.7.

Micro USB en waterdicht

De laatste details die uitgelekt lijken te zijn is dat de Samsung Galaxy S7 familie, net als de Galaxy S5 uit 2014, waterdicht of waterbestendig zal zijn. Verder laten de afbeeldingen van Evan Blass zien dat de Samsung Galaxy S7 familie waarschijnlijk een normale Micro USB 2.0 aansluiting krijgt. Veel andere toestellen worden dit jaar uitgerust met het nieuwere USB type-C aansluiting.

Aankondiging

Verwacht wordt dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge op zondagavond 21 februari in Barcelona gepresenteerd zullen gaan worden. Op maandag 22 februari openen in Barcelona de deuren van het jaarlijkse Mobile World Congress. Dit evenement wordt door veel fabrikanten aangegrepen op nieuwe producten te presenteren. De toestellen komen zeer waarschijnlijk al in maart in de winkels te liggen in het wit, zwart en goud.

Blijf op de hoogte!

Hoewel de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge nog niet officieel zijn aangekondigd, is het nu al mogelijk om u alvast aan te melden voor de gratis herinneringsservice van GSM Helpdesk voor deze nieuwe flagship-smartphones van Samsung. Zodra de opvolgers van de huidige Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland in de winkels wordt gespot, kunt u dankzij onze herinneringsservice direct op de hoogte gebracht worden. U kunt uzelf hieronder aanmelden voor deze gratis herinneringsservice.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie